23948sdkhjf

Uværet «Hans»: Pulverlakkeringsbedrift står under vann

Bedriften til Terje Aasgård står igjen under vann. Uværet «Hans» har rammet bedriften som til vanlig driver med pulverlakkering av stål og metall.

– Man blir mer og mer drittlei når noe som dette skjer, for man vet hvilket kaos som følger i ettertid.

Det sier daglig leder i Busch Eloxal, Terje Aasgård til Romerikes Blad (RB) etter at elva Leira har gått over sine bredder.

Ikke første gang

Det er imidlertid ikke første gang at bedriften i Hexebergveien på Frogner på Romerike blir rammet av flom. Også i 2015, 2018 og 2021 sto bygningen under vann.

Men Aasgård forteller at det ikke har vært så ille som nå tidligere.

Han forteller videre at de fikk reddet en del utstyr ut av lokalene, det gjelder blant annet pulver, papirer og kontorting. Men maskinene lar seg ikke flytte på, og han håper at de ikke de blir ødelagt av vannmassene.

Sto i vann til livet

– Da vi holdt på å få ting ut av bygget, steg vannet veldig mye på kort tid, og til slutt gikk vi med vann til livet, sier han, og legger til at det er fortvilende når bygget blir rammet av flom så ofte.

-En gang iblant er til å leve med, men når det er hvert andre eller tredje år, er det ikke noe ønsketenkning, sier han til lokalavisa.

Han sier at han aldri har sett elva Leira så stor noen gang tidligere.

Når vannmassene går tilbake venter en periode med mye usikkerhet. Den daglige lederen frykter at han må holde stengt i tre uker mens lokalet blir tømt for vann, tørket og vasket. Og så må maskiner repareres og eventuelt byttes ut.

Dyrt

- Det blir dyrt for oss som er en liten bedrift med få ansatte. Nå må kundene få hjelpe andre steder. Men vi håper disse kommer tilbake når vi er tilbake i full drift igjen, sier Terje Aasgård.

– Det blir en dyr affære. Vi er en liten bedrift med noen få ansatte, og blir satt ut av spill når dette skjer. Kundene må få hjelp andre steder i mellomtiden, men vi håper jo de kommer tilbake når vi er i full drift.

Ifølge Proff.no har Busch Eloxal fire ansatte, og hadde i for en omsetning på 5,8 millioner kroner.

 

Kilde: Romerikes Blad

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096