23948sdkhjf

Green Yard med inntektsfall på 63 prosent

Men likevel leverte konsernet et positivt resultat.

Det går fram av årsregnskapet for Green Yard-konsernet.

I fjor endte inntektene på 201,9 millioner kroner mens omsetningen året før var på 552,8 millioner kroner.

Årsresultat på 4,3 millioner

Avisen Agder skriver at dermed ble det et fall i omsetningen på 63 prosent. Samtidig ble konsernets årsresultat på 4,3 millioner kroner.

Ifølge adm. dir. Hans Jørgen Fedog er hovedforklaringen på inntektssvikten at det ikke ble utfør nybyggingsoppdrag i fjor.

Høye strøm- og råvarepriser

– Underliggende aktivitet fra retrofit- og vedlikeholdsoppdrag, resirkulering og verkstedsjobber er vesentlig økt fra i fjor, sier Fedog til Agder.

Russlands krigføring mot Ukraina påvirker også Green Yard-konsernet. Det samme gjør høye strømpriser og høye råvarepriser, som jo er som en følge av krigen.

- Kvalitet, leveringspresisjon og gode bærekraftige løsninger er tilbakemeldinger vi får fra våre kunder. All honnør går til våre dyktige ansatte som hver dag leverer til våre kunders beste, sier konsernsjef Hans Jørgen Fedog til avisa.

Rigget for ny vekst

Han legger til at konsernet er rigget for ny vekst, og med det økende fokuset på resirkulering av fartøy som verfts-konsernet nå har, er de optimistiske med tanke på framtiden. Det skyldes ikke minst at konsernet fikk styrket egenkapitalen med 330 millioner kroner og en emisjon med Hellik Teigen på slutten av fjoråret.

Fedog legger til overfor avisa at de i 2023 har investert flere millioner i kostnadsreduserende tiltak, som vil bedre lønnsomheten ved Green Yard Feda betydelig i årene fremover.

Kilde: Avisen Agder

KLIKK for alle artikler i Verft og fartøy.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062