23948sdkhjf

Danskene ønsker å jobbe i Norge

Danske jobbsøkere innen metall- og offshorebransjen bestormer de danske jobbsentrene for å få jobb i Norge
Etterspørselen etter kvalifisert arbeidskraft i den norske metall- og offshorebransjen har ikke gått uaktet hen i Danmark, skriver Danmarks Radio på sitt nettsted.

For rundt 3 uker siden fortalte jobbkonsulent Stein Erik Linna fra Jobbsentret i Hjørring til Danmarks Radio at norske bedrifter innen metall- og offshorebransjen tilbyr 25.000 kroner til danske tilsatte i Norge som greier å lokke en landsmann til Norge.

Siden da har det veltet inn med henvendelser til Stein Erik Linna.

- Jeg tok på ferie til Venezia umiddelbart etter, og selv i ferien ble både min mobiltelefon, min bedre halvdels mobiltelefon og den private mailen bestormet med henvendelser fra jobbsøkere, forteller han.

Det siste halvåret har mellom 80 og 100 danske jobbsøkere bare fra Nordjylland fått ny jobb i Norge, vurderer Stein Erik Linna, og av de nyeste henvendelsene fra jobbsøkere vurderer han at rundt 100 av disse er interessante for norske bedrifter.

Stein Erik Linna jobber for «Norgesprojektet» som er et felles tiltak mellom de tre danske kommunene: Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.625