23948sdkhjf

AF Gruppen tildelt storkontrakt på Nyhamna

AF Gruppen er av Kværner tildelt kontrakten for utførelse av civil-arbeider i forbindelse med Nyhamna Expansion Project for Norske Shell på Aukra.
Kontrakten omhandler bygging av ny infrastruktur for utvidelsen av Nyhamna gassbehandlingsanlegg.

Arbeidet omfatter grunnarbeide, rørlegging og kabelkanaler, veier og plasser, nye elektrobygg, fundamenter for mekaniske enheter og moduler, rørgater for gassrørpakker og landskapspleie. Nytt landfall for gassledningen Polarled er også inkludert i arbeidsomfanget.

AF Gruppen forventer at lokale leverandører vil bidra med en betydelig andel av leveransene til prosjektet. I tillegg forventes det at lokale entreprenører vil være viktige bidragsytere for å sikre god gjennomføring av prosjektet.

Arbeidet starter opp i juni 2013 med forventet ferdigstillelse høsten 2016. Kontraktens verdi er estimert til 750 millioner kroner.

- AF Gruppen har utført en rekke oppdrag på landanlegg for olje- og gassindustrien de siste 20 årene og vi ser frem til å ta fatt på et nytt og spennende oppdrag. Vi ser frem til å samarbeide med Kværner og A/S Norske Shell, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078