23948sdkhjf

SSAB og Zetterbergs i samarbeid innen fossilfritt stål

SSAB og kroppsbyggeren Zetterbergs Industri AB innleder samarbeid om leveranser av fossilfritt stål. Takket være samarbeidet kan Zetterberg i fremtiden tilby fossilfrie lastebiloverbygg til sine kunder.

Samarbeidet mellom påbyggeren Zetterbergs Industri AB og SSAB har en lang historie.

SSAB har i mange år vært en stor leverandør av stål og har også utnevnt Zetterbergs til Hardox In My Body. Nå tar de steget til fulle og blir partnere i leveranser av fossilfritt stål.

Naturlig steg

- For oss føles det som et naturlig og viktig steg i vår utvikling å bli en av de første produsentene i Sverige som kan tilby fossilfrie lastebiloverbygg til våre kunder. Vi vil gjerne være med på denne spennende utviklingen og bidra til skiftet og omstillingen som nå skjer, sier Lars Erfäldt, administrerende direktør i Zetterbergs.

Special Steels-divisjonen i SSAB har lenge jobbet med å etablere Hardox ulike produkter og det er en kontinuerlig oppdatering. En av de siste er Hardox 500 Tuf, som egner seg spesielt godt til produktene Zetterbergs bygger, og hvor Zetterbergs var en av de absolutt første produsentene av dumper- og tippkropper som i utgangspunktet tok i bruk Hardox 500 Tuf. Nå kommer neste etappe med de fossilfrie alternativene.

Positivt for klimaet

- At vi nå kan ta neste steg i å utvikle våre langvarige og allerede gode relasjoner for å kunne tilby de første leveransene av fossilfritt stål til Zetterbergs, er svært positivt for vårt fortsatte samarbeid og ikke minst for klimaet, sier Per Elfgren, leder for markedsutvikling i SSAB Special Steels.

Zetterbergs utvikler, produserer og markedsfører påbygg for lastebiler og tilhengere med vekt på anleggsbiler for det nordiske markedet. Tilbygg skal være av høyeste kvalitet og gi en attraktiv totaløkonomi. Zetterbergs er allerede medlem av Hardox In My Body og snart vil også fossilfrie alternativer tilbys.

- Vi ønsker å være i forkant med alle våre produkter og kunne levere merverdi til våre kunder. Vi har markedsført oss i en årrekke med «Made in Sweden» og nå handler det om å tørre å ta steget og sikte mot en fossilfri fremtid. Man kan faktisk kalle det et paradigmeskifte etter 100 år i bransjen, sier Lars Erfäldt.

Den fossilfrie reisen

Sammen med partnere utvikler SSAB en unik løsning for fossilfri jern- og stålproduksjon. Ved å bruke fossilfri elektrisitet og hydrogen erstatter de den tradisjonelle jernmalm- og koks/kullbaserte stålproduksjonen og har ambisjoner om å endre stålproduksjonsprosessen fundamentalt. Målet er å levere fossilfritt stål til markedet i kommersiell skala i 2026.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079