23948sdkhjf

Holmestrand: Smith Stål er blitt Miljøfyrtårn

Med fokus på «grønt stål» er nå Smith Stål i Holmestrand blir sertifisert som Miljøfyrtårn.

Dermed er Smith Stål en av 34 godkjente miljøfyrtårn-bedrifter i Holmestrand kommune.

Smith Stål er en toneangivende bedrift i kommunen med mellom 50 og 60 ansatte, skriver avisa Jarlsberg i forbindelse med sertifiseringen.

Store prosjekter

Smith Stål i Holmestrand leverer stål – både armering, armeringstilbehør og konstruksjonsstål til store prosjekter, og nå er det store mengder som går til jernbaneanlegget Nykirke-Horten og til den nye bybrua som bygges i Drammen.

99 prosent av armeringsstålet som Smith Stål i Holmestrand bruker er gjenvunnet av skrap, og bedriften jobber i dag med en løsning for å redusere skrapandelen på avkapp som blir igjen etter at bjelker, søyler og annet kappet til mål.

Biogass

- I tillegg har vi også blitt mer oppmerksomme på energiforbruk og reiseaktiviteten for å redusere fotavtrykket som en del i arbeidet mot et bedre miljø, sier avdelingsleder Feras Adawi til lokalavisa.

En annen grønn satsing er at bilene de bruker går på biogass, og at rekkevidden på disse er 70 mil med last. Målet er at alle bilene skal være byttet ut til biler med biogass i begynnelsen av neste år.

Næringssjef Arve Vannebo i Holmestrand kommune opplyser at i tillegg til de 39 sertifiserte miljøfyrtårnsbedriftene, er det ni andre som er under en prosess for å bli godkjent.

Kilde: Jarlsberg

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093