23948sdkhjf

Hyundai Steel lanserer eget lavkarbonstålmerke

Hyundai Steel har lansert sitt eget lavkarbonstålmerke, HyECOsteel, og fremmer sin forpliktelse til å nå målet om karbonnøytralitet.

Lanseringen kommer etter at det sørkoreanske selskapet i april avduket veikartet for karbonnøytralitet for å redusere karbonutslippene med 12 prosent innen 2030, og oppnå netto null innen 2050.

- Dette er noe vi må gjøre

- Avanserte land rundt om i verden fokuserer på å sikre et tidligere forsprang i klimasektoren og beskytte sin egen industri, sier administrerende direktør i Hyundai Steel, An Tong-il.

- Karbonnøytralitet er ikke et alternativ, men et must. Vi vil bruke ressurser på å pleie nye vekstdrivere og ta et nytt stort sprang som en bærekraftig, miljøvennlig stålprodusent, legger Tong-il til.

Som en del av avkarboniseringsarbeidet planlegger selskapet også å bygge nye lysbueovner, som vil være en del av et produksjonssystem for lavkarbonstål kalt Hy-Cube.

Minimerer karbonutslipp 

Hy-Cube minimerer karbonutslipp, sier Hyundai Steel, samtidig som den produserer høykvalitets stålplater ved å kombinere skrapmetall, smeltet jern fra masovner og hydrogenbasert direkte-redusert jern. Selskapet forventer at dette vil bidra til å redusere karbonutslippene med omtrent 40 prosent innen 2030.

Ifølge en artikkel i The Korea Herald har selskapet som mål å ha en årlig produksjonskapasitet på 5 millioner tonn lavkarbonstålprodukter innen 2030, mens de markedsfører produktene under det nye merket HyECOsteel.

- Vi vil proaktivt svare på lavkarbonproduktmarkedet ved å utnytte karbonnøytralitetsteknologier, uttaler selskapet.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093