23948sdkhjf

Svensker kjøper Sydvaranger jernmalmgruve

Det er svenske Grangex som nå kjøper Sydvaranger Gruve i Kirkenes.

Orion Mine Finance kjøpte opp Sydvaranger gruve i mars i år.

- Det er en glede for oss i Grangex å ta over ledelsen i det som er et banebrytende nordisk samarbeid. Overtakelsen skjer på et kritisk tidspunkt for Europas satsing på å bli selvforsynt med mineraler, sier administerende direktør Christer Lindqvist i Grangex.

Fire tonn årlig

Ifølge pressemeldingen er målet med oppkjøpet i Sør-Varanger kommune en fremtidig årlig produksjon på cirka fire millioner tonn høyt anriket pelletskonsentrat av jernmalm.

– Vi har gjort store fremskritt i vår nåværende utvikling av Dannemora-prosjektet, og vi vil fortsette med samme fart, energi og entusiasme for å gjenoppta bærekraftig og kommersielt forsvarlig jernmalmproduksjon i Sydvaranger, fortsetter Lindqvist.

Samarbeid

Når oppkjøpet er et faktum vil Grangex samarbeide med sine strategiske partnere Anglo American, Tschudi Group og Sydvaranger-teamet. Disse skal sammen analysere de beste tekniske løsningene for å gjenoppta gruvedriften.

Gruvedriften i Sydvaranger ble lagt ned i 2015, og nå er det et godt håp om at den kan åpne igjen, og gi flere ny arbeidsplasser i Kirkenes.

I pressemeldingen står det at om oppkjøpet gjennomføres, så vil det gjøre Grangex sin planlagte produksjon av ultrahøyanriket jernmalmkonsentrat komplett. Ettersom de også jobber med gruvevirksomhet i Dannemora i Östhammar kommune i Sverige.

Nøkkelleverandør for grønt stål

I tillegg mener Grangex at dette vil posisjonere Grangex som en av de ledende skandinaviske utviklerne av høyanriket pelletskonsentrat med lavt karbonfotavtrykk.

– Dette gjør Grangex til en fremtidig nøkkelleverandør for grønne stålprodusenter, står det i pressemeldingen.

 

Kilde: NRK

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094