23948sdkhjf

Aksjenedtur hos Sydvaranger Gruve

Børsverdien er falt med over 80 prosent siden nyttår på grunn av flere produksjonsstopp
For bare fem måneder siden var aksjeverdien av eierselskapet Northern Iron Ltd. over 1,3 milliarder kroner, nå er den bare 230 millioner, ifølge Finnmarken.

Flere produksjonsstans på grunn av strømstans, en havarert mølle og våt malm, har betydd at gruven ikke har produsert som lovet.

Største aksjonær og styremedlem i Northern Iron, Felix Tschudi sier til avisen Finnmarken:

– Det er klart at dette ikke er noen positiv utvikling. Det generelle markedet for gruveaksjer har falt, og i tillegg har Sydvaranger Gruve hatt sine utfordringer. Det viser at selv med en driftshorisont på mer en 20 år er gruven veldig sårbar overfor faktorer som høye kostnader, driftsavbrudd og negative forventninger til malmprisene. Utover det vil ikke jeg spekulere.

I mars i fjor meldte Northern Iron om planer for å oppgradere havnen for å kunne ta imot større fartøyer. Kvaliteten på jernkonsentratet skulle bli bedre og produksjonskapasiteten dobles. Disse planene er inntil videre skrinlagte. Northern Iron har gjort det klart at eierne ikke vil skyte til mer penger til gjennomføringen av planene.

– Det er først og fremst våre eiere som taper stort på dette. Mer enn to milliarder har de investert i selskapet siden oppstarten. Ingenting har de mottatt i utbytte og nå er verdien av selskapet lavere enn noensinne, sier utviklingsdirektør Harald Martinsen til avisen.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08