23948sdkhjf

Scania legger inn den første ordren på grønt stål

Den svenske kjøretøyprodusenten Scania har signert en kontrakt med H2 Green Steel for sin første bestilling av bærekraftig stål.

Den innledende kontrakten vil gi Scania bærekraftig produsert stål for å bygge sine lastebiler, slik at selskapet kan ta nok et «stort skritt mot å redusere klimaavtrykket til kjøretøyproduksjonen».

Levering i 2027

Produksjonen starter ved H2 Green Steels nye anlegg i Boden, Nord-Sverige, i 2025, med leveranser av det bærekraftige materialet satt til 2027.

Den vidtrekkende avtalen er et sentralt element i Scanias strategi for å eliminere de største kildene til karbonutslipp fra de mest utslippsgivende produksjonsmaterialene og batteriene. Scania har som mål å fase ut hovedkildene til CO2-utslipp i leverandørkjeden innen 2030, inkludert et mål om å bruke 100 prosent grønt stål, 100 prosent grønne batterier, 100 prosent grønt aluminium og 100 prosent grønt støpejern i produksjonen.

-Med denne første ordren fra vår strategiske partner H2 Green Steel, fortsetter vi fremgangen mot å minimere klimapåvirkningen fra leverandørkjeden vår, sier Anders Williamsson, konserndirektør, leder for FoU og innkjøp i Scania.

Har vært støttespiller fra dag en

-Scania har vært en av våre største støttespillere fra dag én. Ikke bare for å bidra til å skape muligheten for grønt stål, men også som en tidlig startkapitalinvestor. Deres støtte og partnerskap i å lage verdiforslaget har bidratt massivt til våre gå-til-markedsstrategier. Scania er virkelig en pioner innen bærekraft og var først i sin sektor til å sette vitenskapsbaserte mål i tråd med Parisavtalen. Nå gjør alle våre fremoverlente avtakskunder det samme, sier Mark Bula, kommersiell leder for Boden Steel i H2 Green Steel.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141