23948sdkhjf

Grethe Moen ny administrerende direktør i Petoro

Styret i Petoro AS har ansatt Grethe Moen (53) som ny administrerende direktør i selskapet. Moen kommer fra stillingen som direktør for modne felt i Petoro og før det fra lederstillinger i Statoil og Shell.
Styreleder i Petoro, Gunnar Berge, sier styret er meget tilfreds med å ha fått tilsatt en god leder for Petoro.

-Grethe Moen har en kompetanse og erfaring som vil være meget relevant for Petoro i perioden vi står foran. Hun har inngående kjennskap til selskapet, petroleumsbransjen og det markedet Petoro opererer i. Hun har demonstrert handlekraft og evne til verdiskaping, sier Berge.

Grethe Moen sier hun ser fram til stillingen i Petoro med en blanding av ydmykhet og iver etter å ta fatt.

- Jeg kjenner ydmykhet ved det å overta ansvaret for et selskap som forvalter så enorme verdier på vegne av den norske staten. Samtidig har jeg store forventninger til de mulighetene og utfordringene denne helt spesielle posisjonen i norsk olje- og gassvirksomhet byr på. Jeg vet det vil kreve mye av meg å lede og videreutvikle Petoro i et forretningsmiljø preget av sterke aktører. Desto viktigere er det å kunne støtte seg til selskapets svært kompetente og engasjerte medarbeidere, sier Moen.

Den nye Petoro-sjefen er kjemiingeniør fra NTNU (den gangen NTH) i Trondheim, men kom raskt inn i oljebransjen, da hun og familien for mer enn 30 år siden flyttet til Stavanger. Moen har hatt en rekke lederstillinger i Statoil, og kom i 2011 til Petoro fra en kombinert stilling som direktør for undersøkelse og produksjon ved Shells kontor i Stavanger og leder for helse, miljø og sikkerhet i Europa.

Petoro er rettighetshaver til statens direkte eierandeler innen norsk petroleumsvirksomhet. På vegne av staten opptrer selskapet dermed som eier av om lag en tredel av landets olje- og gassreserver, fordelt på 158 lisenser og mer enn 30 felt i produksjon. Gjennomsnittlig dagsproduksjon ligger på ca. 1 millioner fat olje og gass omregnet til oljeekvivalenter. Selskapets portefølje ga i 2012 en kontantstrøm til staten på 147 milliarder kroner. Selskapet har om lag 65 ansatte som alle arbeider ved kontoret i Stavanger.

Grethe Moen vil tiltre som administrerende direktør 12. juni, dagen etter at nåværende leder, Kjell Pedersen, går av med pensjon.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079