23948sdkhjf

Outokumpu og Nordic Steel inngår samarbeid

Outokumpu, verdensledende produsent av rustfritt stål, inngår nå samarbeid med Nordic Steel, Norges ledende kompetansesenter i stål – om å tilby bærekraftig rustfritt og syrefast stål i Norge. Outokumpus Circle Green er verdens mest bærekraftige stål, med opptil 92 prosent lavere klimautslipp enn gjennomsnittet i industrien.

Samarbeidet støtter bærekraftstrategien til begge selskapene, og gjør at Nordic Steel blir den første i Norge til å tilby denne løsningen til kundene sine.

- Vi er helt i front med å redusere utslipp i stålindustrien, og ønsker å hjelpe kunder og samarbeidspartnere med å utvikle løsninger som minsker klimaavtrykket ved hjelp av rett materialvalg. Reduksjon av utslipp fra tungindustrien er en forutsetning for å oppnå karbonnøytralitet i Europa – og sammen med Nordic Steel tar vi nå et nytt steg ved å tilby en bærekraftig løsning til det norske markedet. Vår nye partner er Norges ledende selskap innen platebearbeiding og sveis og de har kompetanse som gir verdi til kundene. Vi har begge sterke ambisjoner for en bærekraftig stålbransje – med dette samarbeidet er vi et steg nærmere denne visjonen, sier Niklas Wass, konserndirektør, Rustfritt stål Europa, Outokumpu.

- Seriøst også utenfor Norge

- Når en markedsleder som Outokumpu velger Nordic Steel som sin partner, viser det at det vi har bygget opp er seriøst og har betydning langt utenfor landegrensene. Store selskaper i Norge ser viktigheten av kompetanse innen bærekraft og det blir også vektlagt i kontrakter. Vi ser et økende antall kunder som ønsker å ta del i fremtidsrettede løsninger. Nordic Steel er stolte over å være den første til å tilby Circle Green i Norge. Sammen med Outokumpu ser vi store muligheter til at kunder i alle typer industrier kan redusere klimautslippene sine ved å velge det mest bærekraftige alternativet, sier Børre Lobekk, konsernsjef i Nordic Steel.

Gjort noe seriøst: - Når en markedsleder som Outokumpu velger Nordic Steel som sin partner, viser det at det vi har bygget opp er seriøst og har betydning langt utenfor landegrensene, sier en tydelig stolt konsernsjef Børre Lobekk i Nordic Steel. Foto: Nordic Steel

Circle Green hjelper nordiske land i arbeidet for et klimanøytralt Europa

Produksjonen av Outokumpus Circle Green var den første av sitt slag i verden. Ingen andre stålprodusenter har klart å produsere rustfritt og syrefast stål med så lave utslipp, når en tar med alle klimautslipp, fra råvareutvinning og gjennom hele produksjonsprosessen. Outokumpu produserer Circle Green i Finland – og fra Nordic Steels ståsted gjør det at transporten til Norge er mye kortere enn fra mange andre stålprodusenter.

- Reduksjon i CO2-utslipp er en viktig del av visjonen vår i Nordic Steel. De direkte CO2-utslippene våre er lave, men vi skal være en del av løsningen i den globale kampen mot klimaendringene. Vi jobber med å redusere de indirekte utslippene, ved blant annet å velge miljøvennlig stål. Det er nødvendig å samarbeide med både lokale og globale aktører. Flere må innse at bærekraft ikke bare er kjekt-å-ha, det er også lønnsomt, sier Lobekk.

Norge: Outokumpu har valgt norske Nordic Steel som samarbeidspartner for grønn stålproduksjone. På bilde ses Circle Green-produksjon. Foto: Outokumpu

Ambisiøse bærekraftsmål

- Outokumpu har ambisiøse bærekraftmål og former markedet ytterligere ved å sette standarden med produksjonslinjen Circle Green, som ble lansert for et år siden. Vi er den eneste stålprodusenten som har klimamål som er godkjent av Science Based Target-initiativet. Målet vårt er å redusere direkte og indirekte utslipp, og utslipp fra forsyningskjeden, med 42 prosent per tonn rustfritt stål innen 2030. Nordiske selskap må vise vei for et klimanøytralt Europa i 2050, sier Wass.

Kilde: Pressemelding fra Nordic Steel

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093