23948sdkhjf

Ukraina søker 40 milliarder dollar for å utvikle grønn stålindustri

Ukraina søker opptil 40 milliarder dollar for å gjenoppbygge økonomien, som inkluderer utviklingen av en kullfri stålindustri, sier en høytstående ukrainsk tjenestemann.

Som rapportert av Reuters uttaler Rostyslav Shurma, en nestleder ved president Volodymyr Zelenskiys kontor at det første fokuset for investeringer ville være jern- og stålindustrien - en sektor som bidro med rundt 10 prosent av ukrainsk BNP i 2021, en tredel av eksportinntektene og sysselsatte rundt 600 000 personer.

15 % av karbonutslippet

Det sto også for 15 prosent av landets karbonutslipp - som Shurma sier fremhever muligheten til å bygge en industri drevet av fornybar energi.

- Hvis du må bygge om, er det logisk å gjenoppbygge grønt i tråd med nye teknologier ... Vår visjon er å bygge en 50Mt grønn stålindustri i Ukraina, sier han.

Verdens billigste leverandør av "grønt stål"

Å gjøre det, skriver Reuters, vil tillate landet å bli verdens billigste leverandør av "grønt" stål, og en viktig støtte til Europas innsats for å avkarbonisere, drevet av et investeringsløft i ny vind-, sol-, kjernekraft og vannkraft.

For å hjelpe til med å skaffe 20 til 40 milliarder dollar i innledende finansiering, planlegger Ukraina en koalisjon av interessenter fra industri, offentlig og privat sektor for å utvikle planen, inkludert å utføre innledende scoping-arbeid på prosjekter.

Når krigen er over

- Forberedende arbeid vil sannsynligvis ta ett til ett og et halvt år, selv om for å være realistisk vil faktisk bygging starte først etter krigen er over, legger Shurma til.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094