23948sdkhjf

Vår Energi kjøper Neptune Energys norske olje- og gassaktiviteter

Vår Energi ASA er enig med Neptune Energy Group Holdings Limited om å kjøpe 100 prosent av aksjene i Neptune Energy Norge AS.

Transaksjonen vil akselerere selskapets vekst og verdiskapning og styrke posisjonen som et ledende, uavhengig lete- og produksjonsselskap på norsk sokkel. 

Økt produksjonsvolum

Porteføljen som overtas passer svært godt med Vår Energis nåværende portefølje, og vil tilføre blant annet økt produksjonsvolum og styrket diversifisering. I tillegg tilføres en solid kontantstrøm som styrker fremtidig utbyttekapasitet gjennom lave produksjonskostnader og begrensede kortsiktige investeringer. 

Transaksjonen er i tråd med hub-strategien og vil styrke selskapets posisjon i alle eksisterende kjerneområder. I tillegg støtter den målet om å være en ESG-leder på norsk sokkel. 

- Perfekt match

- Dette er perfekt. Transaksjonen vil tilføre produksjon av høy verdi og en portefølje som underbygger vår langsiktige verdiskapning og våre planer om mer enn 50 prosent produksjonsvekst innen utgangen av 2025. Samtidig oppnår vi en betydelig reduksjon av produksjonskostnader per produsert enhet. Oppkjøpet vil styrke posisjonen i våre kjerneområder, bidra til kontinuerlig optimalisering og øke antall operatørskap. I tillegg gir det adgang til attraktive tidligfaseprosjekter og letemuligheter, samt den eneste eksisterende infrastrukturen for gasseksport i Barentshavet, sier adm. dir. Torger Rød i Vår Energi.

Solide resultater

Vår Energi og Neptune kan begge vise til solide resultater innen viktige forretningsområder, som prosjekt, drift, leting og undergrunn. Gjennom å samle to sterke organisasjoner øker vi vår fleksibilitet, kompetanse og kapasitet for å realisere vårt fulle potensiale. 

Transaksjonsverdien er basert på en avtalt selskapsverdi på 2,275 milliarder dollar, og vil bli finansiert gjennom tilgjengelig likviditet og kredittfasiliteter. 

 

Kilde: Pressemelding fra Vår Energi

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109