23948sdkhjf

Offshore Norge: Blir svært krevende å nå 50 % utslippskutt

Olje- og gassnæringens utslipp fra produksjonen i Norge holdt seg stabile i 2022. Det blir krevende å nå målet om 50 prosent kutt i 2030, ifølge OffshoreNorge.

– For å nå de nasjonale klimamålene på en mest mulig kostnadseffektiv måte, kommer man ikke utenom at deler av sokkelen må elektrifiseres med kraft fra land, sier adm. dir. Hildegunn T. Blindheim.

Maks 35 prosent kutt

Dersom kun de besluttede tiltakene blir realisert, anslås olje- og gassindustriens utslipp å falle med 29 prosent i 2030. Hvis også modne, men ikke besluttede tiltak blir realisert oppnås 35 prosent kutt. Det viser at det allerede er gjort og gjøres en betydelig innsats, men for å nå målet om 50 prosent kutt i 2030, er det avgjørende å få modnet frem og gjennomført tiltak som i dag er på mulighet og screening nivå hos selskapene.

Dette kommer fram i en rapport som KonKraft har gjort på vegne av arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene i oljeindustrien.

– Det er fortsatt mulig å nå 50 prosent utslippsreduksjoner for olje- og gassnæringen, men det blir krevende, sier Blindheim.

Ikke utslippskutt i fjor

Utslippene i fjor var 11 prosent lavere enn referanseåret 2005, ifølge rapporten. Tallet var det samme i 2021.

Foruten kraft fra land, står energieffektivisering og redusert fakling for det største potensialet for utslippsreduksjoner, med 700 000 tonn CO2 innen 2030.

Kilde: Offshore Norge

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078