23948sdkhjf

To «norske» fartøy deltar i ubåt-søket

Westcon-bygde «Deep Energy» og Dof-fartøyet «Skandi Vinland» deltar nå i søket etter miniubåten som er savnet i forbindelse med dykket etter «Titanic».

«Deep Energy» ble i sin tid bygd ved Westcons verft i Florø, og deltar nå i søket etter utbåten «Titan» med fem mennesker om bord nord for New Foundland.

«Titanic»

Mini-ubåten skulle frakte passasjerer ned på 3800 meters dypt der de skulle fått sett vraket av «Titanic». Men noe gikk galt, og ubåten har i noen dager vært savnet.

«Deep Energy», som nå eies av TechnipFMC og er 194 meter langt, har sendt ned en fjernstyrt ubemannet ubåt (ROV) i søket etter «turist-ubåten». «Deep Energy»-ubåten kan imidlertid ikke gå dypere enn 3000 meter. Det skriver Firdaposten.

Deltar i letingen 2: Også DOF-fartøyet "Skandi Vinland" deltar med to ROV'er i søket etter den savnede miniubåten. Foto: DOF

Også «Skandi Vinland», som eies av DOF, er blitt sendt til Atlanterhavet for å bistå i leteaksjonen etter ubåten «Titan».

Har to ROV’er ombord

I en pressemelding fra DOF går det fram at «Skandi Vinland» har to innebygde ROV-er om bord, og ankom søk- og redningsstedet, ca. 380 nautiske mil fra St. Johns, Newfoundland, Canada i går kveld lokal tid.

«Skandi Vinland» har utplassert de to ROV-ene for å hjelpe søkeinnsatsen som er samlet under kommando av den amerikanske kystvakten. «Skandi Vinland» og ROV-operasjonsteamet er i stand til å gi 24-timers assistanse for å støtte den enhetlige kommandoens operative søkeevne.

Bankelyder likevel ikke fra ubåten?

- DOFs tanker går til de fem personene om bord i undervannsfartøyet og deres familier i denne vanskelige tiden, heter det i en pressemelding fra rederiet onsdag.

Siste nytt om leteaksjonen torsdag morgen er at det er usikkert om bankelydene som ble fanget opp onsdag, nå stammer fra den savnede miniubåten «Titan».

Kilde: Firdaposten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078