23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen skal samarbeide med Airbus om helikoptervedlikeholdstjenester i Norge

Airbus Helicopters og Kongsberg Defence & Aerospace og Kongsberg Aviation Maintenance Services har signert en avtale om levering av vedlikeholdsstøtte og tjenester til nye helikoptre i den norske hæren og spesialstyrkene.

- Med signeringen av denne avtalen ser vi i Airbus frem til å videre skape et bredt partnerskap med Kongsberg for å styrke Norges autonomi og beredskap innen flere roterende teknologifelt relatert til moderne helikoptre, sier Michel Carzan, VP Industrial Cooperation of Airbus Helicopters. .

Anskaffelse av nye helikoptre

Selskapene har som mål å identifisere samarbeidsmuligheter på utstyr montert på utvalgte helikoptre og i strategiske prosjekter for utvikling av roterende vinge, i forkant av den fremtidige norske anskaffelsen av hær- og spesialoperasjonsstyrkehelikoptre.

- Kongsberg Gruppen har en bevist kapasitet innen produksjon, produksjon, reparasjon og overhalingsaktiviteter for romfartsindustrien og er en strategisk partner for det norske forsvaret, sier Terje Bråthen, konserndirektør Aerostructures & MRO i Kongsberg Defence & Aerospace.

- Vi ser frem til å samarbeide med Airbus for å utvikle våre evner i målrettede aktiviteter til fordel for Norge., fortsetter han.

Støtte- og serviceløsninger

Partene vurderer å etablere støtte- og serviceløsninger for utplassering av vedlikeholdskapasiteter som tjener det norske forsvarets behov, samt å forfølge andre muligheter i det nordeuropeiske markedet. Initiativene skal støtte opp under Forsvarsdepartementets ambisjoner om å forsterke en forsyningskjede for innenlandsk forsvarssektor.

Både Airbus Helicopters og Kongsberg Gruppen ser for seg muligheter for samarbeid om opplæring, forskning og utvikling i fremtidige helikopterprogrammer, basert på langsiktige partnerskap med norsk industri.

 

Kilde: Pressemelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125