23948sdkhjf

Økokrim dropper milliarder i tiltale

Tiltalen mot riggkonsernet Transocean om skatteunndragelser er nå redusert med over 4 milliarder.
For andre gang dropper Økokrim nå deler av tiltalen mot riggkonsernet Transocean, skriver Dagens Næringsliv.

Først reduserte Økokrim en påstått tiltale om unndragelser for 2.6 milliarder til 465 millioner. Nå dropper Økokrim også påstanden om at Transoceans datterselskap Arcade unndro en gevinst fra beskatning på 2,1 milliarder.

Bakgrunnen for dette er at Transocean i mars i en sivil skattesak fikk medhold i at kravet på 2,1 milliarder mot datterselskapet var ugyldig. Denne dommen er grunnen til at Økokrim har droppet påstanden, selv om staten har anket dommen.

Uenighet og straffesak
Rettssaken mot riggkonsernet begynte i Oslo Tingrett i desember i fjor og består av fem forskjellige delsaker om skatteunndragelse. Nå er påstandene om skatteunndragelse redusert med nær 40 prosent.

– Beløpene er uansett så store at reduksjonen neppe vil få betydning for straffutmålingen i særlig grad, sier førstestatsadvokat Anna Haugmoen Mo i Økokrim til avisen.

Transoceans forsvarere mener hele saken burde vært ført som en skattesak og ikke som en straffesak. Økokrim derimot mener at det er tale om opplysningssvikt og at straff er på sin plass.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.234