23948sdkhjf

Hydro får bærekraftpris fra Mercedes-Benz

Bilprodusenten Mercedes-Benz tildeler Hydro sin leverandørpris i kategorien for bærekraft.

Mercedes-Benz Supplier Award deles ut årlig for å markere fremragende prestasjoner fra underleverandører i tre kategorier: innovasjon, kvalitet og bærekraft.

Utmerkelsen kommer etter at Hydro leverte det første partiet av Hydro REDUXA 3.0 lavkarbonaluminium til Mercedes-Benz tidligere i år. Aluminiumet er produsert ved Hydro Årdal med vannkraft som energikilde og inneholder minimum 25 prosent resirkulert, brukt aluminium. Det gir et karbonavtrykk som er rundt 70 prosent lavere enn det europeiske gjennomsnittet.

- En fantastisk anerkjennelse

– Denne prisen er en fantastisk anerkjennelse av vår innsats for å fremme bærekraft i aluminiumproduksjon. Det viser at en viktig kunde som Mercedes-Benz verdsetter satsingen vår på å avkarbonisere og redusere miljøpåvirkningen gjennom hele verdikjeden for aluminium, sier konsernsjef Hilde Merete Aasheim, som mottok prisen i Stuttgart på vegne av Hydro.

Innen 2050 skal Hydro bli et klimanøytralt selskap som lager klimanøytrale produkter for et klimanøytralt samfunn. Selskapet er i rute med å redusere sine egne klimautslipp med 10 prosent innen 2025 og 30 prosent innen 2030 i forhold til 2018-nivå. Full avkarbonisering skal nås ved å resirkulere mer brukt aluminium i kombinasjon med at ny teknologi tas i bruk. Dette inkluderer karbonfangst og -lagring, bruk av hydrogen som energikilde og dessuten ny, egenutviklet teknologi som har potensial til å eliminere klimautslipp fra produksjon av primæraluminium.

Redusere klimafotavtrykket: Lavkarbonaluminium fra Hydro bidrar til å redusere klimafotavtrykket til Mercedes-Benz sine kjøretøy, blant dem EQ-modellene. Foto: Mercedes-Benz

Høye ambisjoner

Hydros miljøstrategi for 2030 inneholder også en ambisjon om netto null tap av biologisk mangfold i nye prosjekter på tvers av Hydros forretningsområder, og å fjerne behovet for deponering av gjenvinnbart avfall og permanent lagring av bauksittrester. Representanter fra Mercedes-Benz besøkte tidligere i år Hydros produksjonsanlegg for bauksitt og alumina i den brasilianske delstaten Pará.

– Jeg er dypt imponert over den innsatsen Mercedes-Benz nedlegger for å sikre transparens og sporbarhet i hele verdikjeden. Hydro mener at den eneste måten å drive virksomheten vår på i Brasil og andre steder er å forplikte oss til bærekraftig og ansvarlig drift. Vi er stolte over det vi har fått til og takknemlige for at Mercedes-Benz ser på oss som en del av løsningen i den grønne omstillingen, sier Aasheim.

Redusere vekt

Bilprodusenter er avhengige av aluminium, et sterkt og lett metall, for å redusere vekt uten å gå på kompromiss med sikkerheten. Hydro er en stor leverandør av både aluminium og ekstruderte løsninger til bilindustrien og har forsynt Mercedes-Benz med aluminiumskomponenter i mange år.

I desember 2022 signerte de to selskapene en samarbeidsavtale om å utvikle et felles teknologiveikart for utvikling av lavkarbonløsninger i bilproduksjon. Hydros REDUXA 3.0-aluminium er en del av dette samarbeidet og har et karbonavtrykk på bare 2,8 kg CO2 per kg aluminium. Metallet har bestått testene hos Mercedes-Benz og skal brukes i produksjonen av elbiler allerede i år, blant annet i modellene EQS og EQE.

Strategiske partnerskap avgjørende

– For å kunne levere på strategien for avkarbonisering må vi slå oss sammen med foregangsselskaper som Mercedes-Benz. Slike strategiske partnerskap med kunder og andre aktører i verdikjeden er en viktig måte for Hydro å nå våre ambisjoner om å forme markedet for aluminium med lavt eller nær null klimautslipp, sier Aasheim.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111