23948sdkhjf

Offshore Simulator Centre får pris

Det Ålesundsbaserte selskap Offshore Simulator Centre får NHO Møre og Romsdals nyskapingspris 2013 for sin satsing og utvikling av avanserte simulatortjenester for maritime operasjoner.
Prisen ble nylig delt ut på NHO Møre og Romsdals Årskonferanse i Ålesund og juryens begrunnelse var:
"Nyskapingsprisen tildeles Offshore Simulator Centre AS for sin satsing og utvikling av avanserte simulatortjenester for maritime operasjoner. Virksomheten er svært fremtidsrettet og bidrar til å fremme sikkerhet innen maritime operasjoner. Selskapet ligger helt i tet når det gjelder å ta i bruk de muligheter som dagens teknologi gir. Selskapet tilfredsstiller alle kriterier for prisen på en god måte."

Trening av hele mannskap
Offshore Simulator Centre (OSC) er foreløpig alene om å kunne tilby trening i operasjoner som omfatter hele mannskaper om bord i skip og på plattformer, og samarbeid med andre skip om samme oppdrag. Målet er at man skal få en realistisk opplevelse når man går inn i simulatoren. Selskapet ligger helt i front når det gjelder å ta i bruk de mulighetene som dagens teknologi gir. OSC har levert komplette simulatorer til flere rederier.

-Bakgrunnen for å lykkes med simulatorene er høy operasjonell kunnskap fra den maritime klyngen i Norge, kombinert med avansert datateknologi og sofistikerte matematiske modeller og "state-of-the-art" 3D-grafikk display-systemer. Dette inkluderer komplette styringssystemer for offshorefartøy, med alle relevante kontroller og systemer. Ved å bruke intelligent programvare og grensesnitt, er det mulig å lage løsninger der fartøyets omgivelser, inkludert endring av vær, vind, bølger og tid på døgnet, enkelt kan endres, ifølge offshore Simulator Centre

Offshore Simulator Centre AS er med den regionale kåringen også kandidat til den nasjonale Nyskapingsprisen 2013, som kåres på NHOs Småting den 21.-22. august på Fornebu.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kantret båt i Skottland var bygget i Norge
81 mister jobben hos Norautron
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
Norsk Metallgjenvinning: Vi sorterer ofte metallemballasje feil
Overtar stafettpinnen i Ege-Gruppen
Fjord Base får britiske eiere
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.349