23948sdkhjf

Den tyske næringsministeren lover å holde liv i den tyske stålindustrien

I en tale til stålarbeidere ved Thyssenkrupp i Duisburg onsdag 14. juni uttrykte Tysklands visestatsminister og klima- og næringsminister Robert Habeck tillit til at en planlagt støtte på 2 milliarder euro til et grønt stålproduksjonsanlegg i Duisburg snart vil bli formelt godkjent av EU-kommisjonen.

Habeck sa at han vil gjøre alt han kan for å bevare landets stålindustri ved å bidra til å avkarbonisere produksjonsprosessene, og støttet dermed industrien etter flere uker med tvil.

Vil gjøre alt for stålindustrien

- Jeg vil gjøre alt jeg kan for å bevare stålindustrien i Tyskland ved å gjøre den grønn, understreket Habeck. Han sa at det handler om å transformere industrien, og ikke bare hvor som helst, men der i Duisburg.

- Det er et godt tegn at temaet hydrogen er i ferd med å få vind i seilene i Tyskland. For norske selskaper gir dette mange muligheter til å etablere seg som en pålitelig partner i den grønne omstillingen av tysk industri, kommenterte Michael Kern, administrerende direktør i Norsk-Tysk Handelskammer, etter uttalelsene.

Nødvendig avklaring

Samtalene mellom Berlin og Brussel om subsidier på 2 milliarder euro (2,17 milliarder dollar) til et miljøvennlig stålverk som Thyssenkrupp planlegger har skutt fart, og EU-kommisjonen ventes snart å godkjenne prosjektet.

Jürgen Kerner, nestleder i Thyssenkrupps styre og fagforeningsrepresentant, sa at det var nødvendig med en avklaring i løpet av noen uker, mens Habeck lovet en formell avtale innen sommeren.

Tysklands største stålprodusent, Thyssenkrupp, planlegger å sette i drift et anlegg til mer enn to milliarder euro i slutten av 2026 som en del av prosjektet tkH2steel, som skal bruke hydrogen i stedet for kull til å produsere stål på en klimavennlig måte. tkH2steel er ett av flere prosjekter under et felles europeisk hydrogenprosjekt (kjent som IPCEI Hydrogen). Innenfor rammen av IPCEI Hydrogen ble fire stålprosjekter fra selskapene Salzgitter Flachstahl, ArcelorMittal, Thyssenkrupp Steel Europe (tkse) og SHS valgt ut i en prosess om interesseerklæring. Salzgitter har allerede mottatt finansieringsbeslutningen på 1 milliard euro etter at EU-kommisjonen godkjente prosjektet i henhold til statsstøtteregelverket. Delstaten Nordrhein-Westfalen og den føderale regjeringen har til hensikt å finansiere tkH2steel med totalt rundt 2 milliarder euro.

Kilde: Pressemelding fra Norsk-Tysk Handelskammer

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078