23948sdkhjf

Kimek-tillitsvalgt: - Kan ikke gå rundt og sparke småstein

Ordene tilhører tillitsvalgt Rainer Ingebrigtsen hos Kimek etter at styret i bedriften i går bestemte seg for å si opp 30 ansatte.

Det har vært mye skriverier om Kimek de siste ukene.

I går kom den tunge beskjeden som mange fryktet. 30 ansatte mister jobben.

- Beskjeden var kanskje ikke så veldig overraskende, fordi vi har ikke mye arbeid i juni og juli. Vi har ikke arbeid, og vi kan ikke gå rundt og sparke småstein, sier tillitsvalgt Ingebrigtsen til iFinnmark.

Mørk dag

Det er foreløpig uklart hvem som må gå.

Uansett er det også en mørk dag for direktør Greger Mannsverk.

- Dette er noe av det verste man opplever som leder. Det å skulle gå inn og si til dyktige medarbeidere og venner at du mister jobben, sier han til samme avis.

Bakgrunnen for oppsigelsene er striden rundt de to russiske fiskefartøyene som ligger ved Kirkenes-verftet, og som skulle blitt oppgradert og reparetrt. Regjeringen har nå satt foten ned, og sagt at denne jobben omfattes av sanksjonene som er innført mot Russland som følge av landets krigføring i Ukraina. Verftet har hatt 70 prosent av sin omsetning fra russiske fiskefartøy.

Russland-sanksjoner

Oppsigelsene blir sendt ut denne måneden.

«Regjeringens presisering hindrer dermed videre arbeider med russiske fartøy», het det i pressemeldingen som styret sendt ut torsdag i forbindelse med oppsigelsene av de 30 ansatte.

Det er foreløpig uvisst hvem som mister jobben, men flere avdelinger blir berørt, men spesielt verftsdelen. Sveisejobber og jobber for Equinor kan nok gjøres utover høsten. Utover dette er det uvisst.

Må inn i på nye markeder

Mannsverk håper at dette kan bli den første og siste runden med oppsigelser, men helt sikker er han ikke.

Han forteller til iFinnmark at Kimek må komme seg inn på nye markeder og starte omstillingsarbeidet.

Nå er den daglige lederens fokus å ta vare på de som blir berørt. Derfor er både bedriftshelsetjenesten og Nav varslet om oppsigelsene.

 

Kilde: iFinnmark

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093