23948sdkhjf

Norautron: Easee-forbud i Norge får ikke stor betydning

Norautron i Horten produserer Easees elbilladere. Nå har norske myndigheter konkludert med at et salgsforbud i Norge også trolig vil skje.

Men et salgsforbud også i Norge, vil ikke bety all verden for Norautron i Horten fordi de ikke har produsert en eneste elbillader for Easee siden det ble kjent at svenskene innførte salgsforbud i mars.

81 ble sagt opp

Men da det svenske salgsforbudet ble en realitet i mars, ble 81 av de 100 som jobbet med produksjon av elbilladerne sagt opp. Det var da den største masseoppsigelsen i Horten.

Mandag denne uka ble det klart at Norsk Kommunikasjonsmyndighet ikke kommer til å protestere mot det svenske salgsforbudet. Dette betyr at det kan bli innført salgsstopp i hele EØS-området, inkludert Norge.

Adm. dir. hos Norautron, Øyvind Sedivy, sier til Gjenganeren at han ikke er helt overrasket over det norske vedtaket. Han sier at dette får lite å si for bedriften.

Nye oppdrag

- I alle fall ikke på nåværende tidspunkt. Vi har som kjent tidligere redusert antall operatører. Vi jobber på med å skaffe kunder og oppdrag for å erstatte tapte oppdrag. Vi har nå to relativt store oppdrag fordelt på to kunder, men likevel er det et godt stykke igjen. Ansettelser pågår for å dekke disse oppdragene, sier han til avisa.

Det er imidlertid på det rene at kontrakten om produksjon av elbilladere for Easee har utgjort en stor del av omsetningen for Noruatron.

Easee permitterte i mars 138 av sine ansatte.

Lansere ny elbillader

Nå opplyser selskapet i en pressemelding at de vil respektere Nkoms konklusjon, og erkenner at de ikke har vært flinke nok med dokumentasjonen.

I pressemeldingen går det fram at Easee jobber med å lansere en ny elbillader på markedet.

Kilde: Gjengangeren

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062