23948sdkhjf

Hydro kjøper industritomt i Spania til resirkuleringsanlegg for aluminium

Hydro har signert en avtale om å kjøpe tomt i Torija, Spania, med sikte på å bygge et toppmoderne resirkuleringsanlegg for aluminium. Anlegget vil få 120.000 tonn årlig kapasitet og rundt 65 ansatte.

Anlegget vil styrke Hydros evne til å produsere lavkarbon-aluminium og sikre at mer skrap beholdes i Europa.

Avtalen er inngått med et datterselskap av Pulsar Properties Group. Den totale prosjektinvesteringen er beregnet til å bli mellom EUR 130-140 millioner, avhengig av endelig anleggsdesign, markedsforhold og makroøkonomisk utvikling. Hydro har som mål å ta en endelig investeringsbeslutning innen utgangen av 2023.

- Det europeiske og iberiske markedet for aluminium fortsetter å vokse. Denne investeringen vil være et viktig skritt mot Hydros ambisjon om å resirkulere mer brukt aluminium, og styrke vår posisjon i den økende etterspørselen etter grønnere og sirkulært aluminium, sier Eivind Kallevik, konserndirektør for Hydro Aluminium Metal.

Beholder mer brukt aluminium i Europa

Aluminium er godt egnet for komponenter til elektriske kjøretøy, fornybare energiinstallasjoner og energieffektive byggesystemer på grunn av sine unike egenskaper som lav vekt og at det kan resirkuleres uten tap av kvalitet.

- Siden aluminium er uendelig resirkulerbart, er det avgjørende å beholde brukt aluminium i kretsløpet, siden resirkulering krever 95 prosent mindre energi enn primærproduksjon. Økt resirkulering av skrap etter at det har gjort nytten sin er en mulighet til å sikre tilgang på aluminium, som er strategisk viktig for Europa, sier Kallevik.

Etterspørselen vil vokse med 3 %

Etterspørselen etter aluminium mot 2030 i Hydros hovedmarkeder er beregnet å vokse med rundt 3 prosent per år, og etterspørselen etter lavkarbon-aluminium forventes å være enda høyere. Hvert år forlater imidlertid rundt 1 million tonn brukt aluminiumsskrap Europa.

- Takket være vår toppmoderne teknologi og kompetente medarbeidere har vi som mål å grave dypere i den europeiske skraphaugen. Denne investeringen vil gjøre oss i stand til å bringe flere typer skrap med lav verdi tilbake i verdikjeden og resirkulert aluminum kan bidra til å drive Europas grønne omstilling i produkter for elektriske transportløsninger, byggesystemer og komponentener innen fornybar energi, sier Kallevik.

Økt produksjon av Hydro CIRCAL

Resirkuleringsanlegget i Torija vil være i stand til å produsere Hydro CIRCAL og annet resirkulert lavkarbon-aluminium med et CO2-fotavtrykk under 4 kg CO2 per kg aluminium.

Hydro CIRCAL inneholder minst 75 prosent brukt aluminium sertifisert av tredjepartsrevisor DNV GL og har et markedsledende CO2-avtrykk på kun 2,3 kg CO2e/kg aluminium. Torija-prosjektet kompletterer tilbudet fra Hydros anlegg i Azuqueca som ligger i nærheten og føre til et bredere utvalg av Hydros produkter til det iberiske markedet.

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094