23948sdkhjf

Kongsberg Digital har gjennomført emisjon på 993 millioner kroner

Kongsberg Digital (KDI) har gjennomfør en emisjon på 90 millioner dollar rettet mot Shell Ventures og Idekapital.

Det melder Kongsberg Gruppen i en børsmelding.

Emisjonsbeløpet tilsvarer 993 norske kroner, og de nye investorene vil støtte og akselerere den fremtidige veksten og utviklingen av KDI.

Verdsettes til seks milliarder kroner

Investeringen verdsetter KDI til 540 millioner dollar – eller om lag seks milliarder norske kroner. KDI opplever betydelig vekst og ekspanderer globalt med sine neste generasjons programvarer og digitale løsninger for «heavy asset industries».

KDI leverer idag produkter og tjenester til noen av verdens største energi- og maritime selskaper. Sterk kommersiell fremdrift Siden etableringen i 2016 har KDI utviklet seg og tatt en ledende posisjon innen digitaliseringen av maritime-, fornybare- og energiindustrien.

Har signert betydelige beløp

- I løpet av det siste året har KDI signert flere betydelige kontrakter, noe som bekrefter deres ledende posisjon i bransjen. I løpet av det siste halve året er det blitt signert to store avtaler med Shell og Chevron for leveranse av digitale tvillinger til deres globale portefølje av opp-, ned- og midtstrøms installasjoner. KDI lever i dag produkter og løsninger over hele verden og har mer enn 40 000 brukere på sine digitale løsninger. I juni 2022 signerte KDI og Mediterranean Shipping Company (MSC), verdens største kontainerrederi, en kontrakt for digitalisering av hele MSCs flåte på over 500 skip. Dette er bare noen eksempler på kontrakter som bekrefter KDIs posisjon», sier Geir Håøy, konsernsjef i Kongsberg Gruppen i børsmeldingen.

 

Kilde: Børsmelding fra Kongsberg Gruppen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109