23948sdkhjf

Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi

Og verdens største offshorerederi, det er amerikanske Tidewater. UniSea er selskapet som sikret seg kontrakt med dem.

UniSea er et maritimt programvareselskap som holder til i Skudeneshavn.

Nå skal selskapet levere spesialtilpasset programvare for IT-drift om bord i Tidewaters ski og kommunikasjon med rederikontor på land, skriver Haugesunds Avis (HA).

Tidewater har kjøpt 37 forsyningsskip av Solstad Offshore, og det er disse fartøyene som UniSea nå skal utstyre.

Rederier over hele verden

– UniSea utvikler programvareløsninger til rederier over hele verden, og leverer også ITaaS (IT-as-a-Service) som hjelper rederier med stabil og kostnadseffektiv drift av IT-systemer på skip. Alt leveres fra vårt hovedkontor i Skudeneshavn, samt våre kontorer i Bergen og Ålesund, forklarer daglig leder i UniSea, Kurt Roar Vilhelmsen, til HA.

Den nye kontrakten med Tidewater er ikke første kontaktpunkt mellom de selskapene. UniSea har hatt amerikanerne som kunde siden 2016, og alle de 200 skipene selskapet benytter har fått programvare fra UniSea. Det nye med den nye konktrakten er at UniSea skal levere både datautstyr og programvare.

Stor kontrakt: UniSea fra Skudenes har sikret seg en storkontrakt med verdens største offshorerederi. Foto: Googlemaps

Selskapet ønsker ikke å gå ut med størrelsen på den nye kontrakten, men understreker at den svært viktig for UniSea.

1600 skip med deres programvare

UniSea leverer til 100 rederier verden over. Totalt er det 1600 skip som har programvare og datautstyr fra Skudenes-bedriften.

Ifølge HA har UniSea i dag 40 ansatte, men siden selskapet vokser er målet å bli flere. Og det skjer om ikke så lenge. Kontorene i Skudenes bygges i disse dager ut.

Programvarepakkene som selskapet tilbyr skal gjøre det enklere for sjøfolk å finne fram til de rette dokumentene eller skjemaene enten det gjelder HMS, anløp eller tollklarering.

Svært godt fjorår

2022 ble et svært godt år for UniSea med en omsetningsvekst på 29,5 prosent. Omsetningen endte på 93 millioner kroner mot 72 millioner i 2021. Også driftsresultatet utviklet seg positivt – fra 22 millioner kroner i 2021 til 35 millioner i fjor.

Årsmeldingen fra selskapet viser dessuten at de fikk 20 nye kunder i fjor, og at selskapet forventer vekst også i framtiden.

Tidewater på sin side har et mål å nå en flåte på om lag 300 offshorefartøy, og selskapet kan ikke få fullrost den norske leverandøren godt nok.

– Det setter et kvalitetsstempel på skipene og rederiet at vi bruker UniSea-programvare. I tillegg sparer det oss for mye tid, sier IT-sjef Lee Johnson i Tidewater til lokalavisa.

Kilde: Haugesunds Avis

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109