23948sdkhjf

Kongsberg Gruppen er attraktiv for både ingeniør- og IT-studenter

Det går fram av Universums årlige studentundersøkelse, der man ønsker å finne ut av hvilke bedrifter som er mest attraktive arbeidsplasser.

Blant ingeniørstudentene troner Equinor på topp, foran Aker Solutions og Kongsberg Gruppen på en god tredjeplass.

11.000 studentsvar

11.000 studenter ved 24 ulike norske utdanningsinstitusjoner har svart på undersøkelsen som måler hvilke selskaper etter attraktivitet.

Det mest spennende for Metalsupplys nedslagsfelt er å se hvilke bedrifter som ingeniørstudentene synes er den beste arbeidsplassen. Her topper altså som i fjor Equinor og Aker Solutions, mens Kongsberg Gruppen altså havner på en tredjeplass. Det er samme plass som i fjor, men en plass ned i forhold til målingen for to år siden.

Universum-undersøkelsen viser videre at de tre andre store «ingeniør»-bedriftene i Sølvbyen, faller på listen. Ifølge Laagendalsposten faller Kongsberg Autmotive fra 21. til 24. plass, mens TechnipFMC havner i år på en 47. plass mot fjorårets 54.plass. Størst er fallet for GKN Aerospace – fra 32. til 58. plass.

Også populær blant IT-studenter

Også blant IT-studentene gjør selskaper i vårt nedslagsfelt det godt, selv om det er Google og Microsoft som troner øverst. Dernest følger Equinor og Kongsberg Gruppen, som hopper åtte plasser opp til fjerdeplass.

Topp-10-listen innen alle bransjene domineres fortsatt av norske virksomheter, der sju av ti er norske.

Arbeidsmiljø og lønn viktigst

Som de to siste årene, mener studentene at deres framtidige arbeidsgivere har et «vennlig arbeidsmiljø» som viktigst. Også høyere lønn har flere studenter svar er viktig for valg av framtidig arbeidsplass.

Kilde: Laagendalsposten

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14