23948sdkhjf

Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp

Kimek har gitt frist til Utenriksdepartementet (UD) å gi svar på sanksjonsinnskjerpelsene i dag. Samme da skal Kimek ha styremøte om framtiden til de som jobber ved verftet.

Kimek har varslet at 80 ansatte ved Kirkenes-verftet kan miste jobbene sine dersom ikke Utenriksdepartementet gir tillatelse til å gjøre ferdig to russiske fartøy som ligger ved verftet.

Tidligere i mai sendte UD ut en pressemelding der det gikk fram at det kun var nødreparasjoner som det var lovlig å utføre på russiske fartøy.

70 % omsetning fra russiske fartøy

Kimek hadde før krigen i Ukraina 70 prosent av sin omsetning fra russiske fartøy.

Verftsdirektør Greger Mannsverk oppfatter pressemeldingen som en innskjerping av sanksjonene mot Russland og russiske fartøy.

De to russiske fartøyene som nå ligger ved verftet i Kirkenes, kan ikke fergigstilles før Kimek får en avklaring fra UD om de bryter sanksjonsreglene eller ikke.

Kimek har gitt UD frist til 30. mai om å gi tilbakemelding, men tirsdag morgen har ikke departementet gitt lyd fra seg.

Styremøte mot slutten av dagen i dag

Mannsverk har tidligere uttalt at de vil gå til det skritt å si opp alle ansatte fra 31. mai om de ikke får tillatelse til å ferdigstille arbeidet på de russiske fiskefartøyene.

– Man forventer at de kommer tilbake med noe, sier Kimek-direktøren, som opplyser at styremøtet vil bli avholdt på slutten av arbeidsdagen på tirsdag, til NRK

– Vi kan ikke fortsette uten inntektsgivende arbeid, legger han til.

Kilde: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093