23948sdkhjf

Westcon Helgeland skal bygge struktur på 400 tonn med stål

Westcon Helgeland har inngått en større kontrakt med TechnipFMC om å levere stålkonstruksjoner til Equinors nye havbunnsanlegg Irpa i Norskehavet.

Det er TechnicFMC som har hovedansvaret for produksjonsanlegget på havbunnen, og torsdag kunne daglig leder Arnt Skogsøy opplyse de ansatte om den store kontrakten til de ansatte ved verftet.

400 tonn med stål

Den kommer etter at Westcon Helgeland i Nesna over lengre tid har jobbet for å komme i posisjon til igjen å kunne produsere for større installasjoner til olje- og gassnæringen, skriver Rana Blad.

Westcon-avdelingen skal bygge fire strukturer i stål, og til sammen vil 400 tonn med stål gå med til produksjonen. Brønnrammen har en estimert egenvekt på ca 260 tonn.

Videre skriver avisa at Westcon Helgeland også skal bygge deler av manifolden som plasseres oppi brønnramme, samt to strukturer som skal installeres på havbunnen ved Aasta Hansteen-plattformen der havbunnsanlegg og plattform kobles sammen.

Senkes på 1350 meters dyp

Brønnrammen, som Westcon Helgeland skal produsere, skal senkes ned på 1350 meters dyp.

– Vi har samarbeidet med Westcon i en årrekke. De framstår som en viktig del av vår lokale leverandørkjede. Sammen har vi styrket og utviklet Westcons kompetanse, sier Tore Bjørkesett, prosjektdirektør for Irpa i TechnipFMC til Rana Blad.

Han legger til at prosjektet vil bidra til sysselsetting og utviklingsmuligheter i energibransjen, som er en sentral faktor i norsk økonomi.

Kilde: Rana Blad

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.142