23948sdkhjf

Årdal Maskinering investerte i solceller på rett tid

I forbindelse med at Årdal Maskinering flyttet til nye lokaler i 2020, installerte bedriften i solcellepanel på taket. Det priser de seg lykkelig for i dag.

For tallene for 2022 ser nemlig overraskende positive ut.

Og det skjer etter noen år med nedgang.

- Klype oss i armen

- Vi må klype oss litt i armen etter å ha satt omsetningsrekord i 2022, for det hadde vi ikke regnet med, sier daglig leder Gunnstein Varhaug til Jærbladet.

Omsetningen endte nemlig på 174 millioner kroner i fjor mot 115 millioner i 2021. Driftsresultatet ble på 28 millioner i 2022 mot 10,9 millioner året før.

Varhaug forteller at som så mange andre bedrifter, ble også Årdal Maskinering rammet av koronaen, men i fjor snudde det, og den daglige lederen sier at dyrere materialer og høyere priser er to viktige årsaker til at omsetningen økte og fortsetter å øke inn i 2023. Han legger til at de har måttet kjøpe inn til høyere kostnade, og at dette må tas igjen når de selger varene.

Skryter av de ansatte

- Vi fikk en kjempehøst, men jeg regnet ikke med at årsresultatet skulle bli så bra som det ble, sier han, og skryter uhemmet av de ansatte, som har lagt ned mye arbeid det siste året.

I 2020 flyttet bedriften inn i nye lokaler, og da la man solcellepaneler på taket. At dette har bidratt til de positive tallene for i fjor er ikke Varhaug i tvil om.

- Da vi la solcellepanelet var strømprisen på om lag null, og mange kunne ikke forstå at vi tok denne investeringen. I ettertid ser vi at dette var riktig å gjøre, sier Varhaug til Jærbladet.

Han kan fortelle om høye energipriser og utfordringer i forbindelse med Ukraina-krigen, men godt samarbeider med lojale kunder bidro til å gjøre situasjonen enklere.

Grei ordrereserve

- Ordreserven ser grei ut framover, men samtidig er vi klar over at det svinger i denne bransjen. Vi må gasse på når vi har mulighet, og være mer forsiktig når ting roer seg, sier Varhaug, og legger avslutningsvis til at målet for 2023 er å levere et like godt år som i fjor.

Årdal Maskinering har 53 ansatte, og driver primært med bearbeiding av metall. Holder til på Nærbø i Rogaland.

 

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078