23948sdkhjf

Munck Cranes på Kokstad er konkurs

Styret i Munck Cranes AS har innlevert begjæring om oppbud til Hordaland tingrett.

INGEN 100-ÅRSDAG: Kranfabrikken på Kokstad begjærer oppbud rett før hundreårsdagen.

Det skriver Bergensavisen.

– Det er med stort vemod vi nå dessverre må konstatere at utfordringene ble for store slik at konkurs var eneste utvei, sier styrets leder Toril Eidesvik i en pressemelding, ifølge BA (Bergensavisen).

Videre skriver BA at Munck Cranes ble startet i 1924 og har 110 ansatte. Vel 60 av dem jobber på Kokstad der man produserer storskala løfte- og håndteringsutstyr.

– Selskapets administrasjon og styre har det siste halvannet året arbeidet med fokus på å snu en negativ utvikling og forbedre selskapets drift og finansielle stilling. Som ledd i dette har det vært tilført betydelig ny egenkapital, sier Toril Eidesvik til BA.

Bedriften hadde underskudd i 2019 og 2021. Minusresultatet i 2021 var på nesten 36 millioner kroner.

Den videre håndteringen av selskapet vil nå bli overtatt av bobestyrer Egil Horstad.

– Vi må fokusere på å selge unna verdier så raskt som mulig. Det mest attraktive ville vært om vi kunne solgt en del av virksomheten og fått noen til å drive videre i en eller annen form, sier bostyreren til BA.

– De har slitt med å tjene penger på nye kraner, og med likviditet og driftskostnader, sier bobestyrer Egil Horstad til BA.

De høye strømprisener rammet også kranfabrikken hardt i fjor.

Selskapet er en ledende leverandør av kraner og løfteutstyr i Norge. Virksomheten omfatter produksjon, installasjon og service med utgangspunkt i selskapets hovedkontor på Kokstad i Bergen, skriver BA.

Selskapet har også avdelingskontor i Harstad, Kristiansand, Stavanger, Trondheim, Molde og Drammen, samt datterselskaper i Danmark og Sverige.

Kilde: Artikkel i Bergensavisen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097