23948sdkhjf

H2 Green Steel og thyssenkrupp sammen om elektrolyse

H2 Green Steel og vannelektrolysespesialist thyssenkrupp nucera har signert en avtale om bygging og levering av et av verdens største elektrolyseanlegg til dags dato.

Partnerskapet vil dekke alkalisk vannelektrolyseteknologi (AWE) og storskala elektrolyseanleggsteknikk, med thyssenkrupp nucera som er valgt på grunn av sin påviste rekord med mer enn 600 installerte prosjekter og over 10 GW kapasitet i klor-alkali-teknologien.

Viktig produksjonskapasitet

-Denne elektrolysatoravtalen indikerer en endring i markedsdynamikken og er også et bevis på vår nye forretningsmodell for reservasjon av produksjonskapasitet. For kunder der «time-to-market» er kritisk, er det viktig å sikre tilgang til produksjonskapasitet for ledende elektrolysatorteknologi. Med denne dristige investeringen har H2 Green Steel vist en sterk forpliktelse til deres tidslinje for å dekarbonisere stålindustrien, og vi ser frem til å samarbeide med dem, sier Dr. Werner Ponikwar, administrerende direktør i thyssenkrupp nucera AG & Co. KGaA.

Gjennom dette samarbeidet vil thyssenkrupp nucera levere kapasitet på mer enn 700MW til elektrolyseanlegget, som er basert på et konsept der H2 Green Steel vil bruke flere komplementerende teknologier for grønn hydrogenproduksjon, som muliggjør balansering av systemet for kostnadsoptimalisering og driftsflyt. ettersom hver teknologis kjernefordeler kan høstes.

For å bygge den, slår H2 Green steel seg sammen med forskjellige verdensledende partnere og ekspertiser innen design, konstruksjon, utstyr, drift og finansiering.

Større enn de fleste

– Elektrolyseanlegget i Boden vil bli mange ganger større enn de fleste elektrolyseinstallasjoner som finnes i dag. Å kombinere vår egen sterke tekniske ekspertise med en erfaren elektrolyseleverandør som thyssenkrupp nucera gir oss et solid forsprang i den voksende grønne hydrogenøkonomien, som vi vil utnytte for å transformere industrier som er vanskelige å redusere. Vi starter med stål i Boden, Sverige, men det er bare begynnelsen, sier Maria Persson Gulda, teknologisjef H2 Green Steel.

Kilde: Steeltimes International

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11