23948sdkhjf

Celsa-stålverk inngår kraftavtale med Statkraft

Celsa Armeringststål i Mo i Rana og Statkraft er blitt enige om å inngå en langsiktig strømavtale.

Perioden avtalen gjelder for er 2024 til 2032.

Avtalen omfatter en samlet leveranse på 2,4 TWh fornybar kraft, skriver Statkraft i en pressemelding.

Celsa Armeringsstål er Nordens ledende produsent av armeringsstål basert på skrapmetall, og gjenvinner hvert år over 700 000 tonn skrapmetall. Den nye avtalen trer i kraft fra 1. januar 2024.

Opprinelsesgarantier

Avtalen sikrer leveranse av fornybar energi fra Statkrafts kraftverk i Nord-Norge ved hjelp av opprinnelsesgarantier.

- I Statkraft er vi svært godt fornøyd med å inngå en langsiktig kraftavtale med nok en viktig, norsk industribedrift. Fornybar kraft og gjenvinning av skrapmetall er en god kombinasjon, som sikrer grønne arbeidsplasser og miljøvennlige løsninger for en utslippsfri fremtid, sier Hallvard Granheim, konserndirektør Marked i Statkraft.  

Gir forutsigbarhet

- Vi er svært fornøyde med avtalen. Den gir oss forutsigbarhet og gode betingelser. En langsiktig avtale med Statkraft som produserer og leverer fornybar vannkraft, gjør at vi kan fortsette å produsere bærekraftig armeringsstål med lave utslipp til den nordiske bygg- og anleggssektoren, sier Utku Öner, CEO ved CELSA Nordic.

Salg av kraft til kraftintensiv industri på langsiktige kontrakter er en viktig del av Statkrafts virksomhet. Selskapet vil i 2023 levere rundt 10 TWh på slike kontrakter. Så langt i år har Statkraft inngått seks nye langsiktige kraftavtaler med norsk industri på inntil 52 TWh fram til og med 2035, og det forhandles løpende om nye avtaler.  

 

Kilde: Pressemelding fra Statkraft

KLIKK for alle artikler i Råvarer og energipriser.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11