23948sdkhjf

Kimek-ansatte demonstrerte

De ansatte ved Kirkenes Mekaniske Verksted – bedre kjent som Kimek – demonstrerte utenfor verftet mandag.

Bakgrunnen for demonstrasjonen er usikkerheten knyttet til en opptrapping av sanksjonspolitikken mot Russland.

Kimek livnærer seg mye på å reparere russiske fiskefartøy, men med de nye innskjerpelsene av sanksjonene mot Russland frykter de ansatte for verftets framtid.

Kritiserte regjeringen

Verftsdirektør Greger Mannsverk holdt en tale for de frammøtte utenfor verftet mandag. Han var ikke nådig i sin kritikk av regjeringen. Tirsdag får han mulighet til å si direkte til regjeringen hva han mener når blant annet næringsminister Jan Christian Vestre og LO-leder Peggy Hessen Følsvik ankommer Finnmarksbyen.

Om lag 200 personer hadde møtt opp på plassen foran verftet mandag. 90 av dem var ansatte og lærlinger ved Kimek.

- Holder ikke noe skjult

- Vi holder ikke noe skjult, sa Mannsverk, og gjentok at det er stor usikkerhet og mangel på kommunikasjon fra myndighetene om sanksjonene og hvilke følger dette kan få for verftet og Kirkenes som lokalsamfunn.

– Vi har ikke holdt noe skjult. Vi hadde møte med PST 17. april, hvorfor nevnte ikke de at det vi drev på med er ulovlig? Vi har hatt de fleste ministrene på besøk her hos Kimek, hvorfor har ikke de sagt at det vi driver med er ulovlig? Politiet, tollvesenet og militæret har vært innom oss opptil flere ganger i uka, hvorfor har ingen av dem gjort oss oppmerksom på at de mente det var brudd på sanksjonsforskriften?, spurte Mannsverk ifølge iFinnmark.no.

Frykter masseoppsigelser

Videre sa han at han frykter nå at Kimek mister 70 prosent av inntektene sine, og at dette kan føre til masseoppsigelser ved verftet.

 

 

Kilde: Finnmarken/iFinnmark.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.134