23948sdkhjf

Statnett legger nye kabler til Tyskland og Storbritannia

Kabelprosjektene har en verdi av 18 milliarder kroner.
Statnett har utviklet to kabelprosjekter som skal være ferdige innen 2018 og 2020. De har underskrevet samarbeidsavtale med Tennet og KfW angående Tysklandskabelen og en avtale med National Grid om kabelen til Storbritannia.

Derfor har Statnett nå sendt inn søknad om utenlandskonsesjon for prosjektene til Olje- og Energidepartementet.

- De to nye mellomlandsforbindelsene bidrar til økt forsyningssikkerhet og økt verdiskaping i Norge. Samtidig bidrar de til utviklingen av en mer klimavennlig energisektor gjennom å legge til rette for fornybarsatsing, sier konsernsjef Auke Lont.

Den norske vannkraften vil kunne erstatte fossil kraftproduksjon i perioder med underskudd av energitilgang, og dermed vil det øke forsyningssikkerheten. Samtidig forventer Statnett at man får en bedre ressursutnyttelse og reduserer utslipp av klimagasser.

De to kabelprosjektene har en verdi på cirka 18 milliarder kroner.

Den undersjøiske tysklandskabelen forventes å være ferdigstilt innen 2018. Den vil ha en kapasitet på 1400 MW og vil gå mellom Tonstad (Vest-Agder) og Schleswig-Holstein i Tyskland.

Kabelen over til Storbritannia skal være ferdig innen 2020. Den vil også ha en kapasitet på 1400 MW og gå mellom Kvilldal (Rogaland) og Blythe i Storbritannia.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078