23948sdkhjf

Moelven Limtre AS legger ned avdeling i Agder - 15 mister jobben

Mange med lang erfaring blir oppsagt.

Moelven Limtre avd. Agder blir lagt ned, og 15 medarbeidere mister arbeidsplassen sin. Årsaken er kraftig nedgang i aktiviteten i byggemarkedet.

Meldingen om nedleggelse kommer bare fem måneder etter at 16 ansatte ble permitterte.

– Konsekvensen er at vi må ta farvel med 15 dyktige medarbeidere, mange med lang erfaring innen limtreproduksjon, sier Abrahamsen.

Moelven Limtre har avdelinger i Trondheim og Agder, i tillegg til fabrikken i Moelv. Det har vært permitteringer ved avdelingen i Agder siden starten av januar. 

Nedslående prognoser

– Dette er en tung dag for oss i Moelven Limtre, og vi skulle så gjerne vært denne dagen foruten. Dessverre må vi erkjenne at det ikke er grunnlag for videre drift ved avdelingen vår i Agder, sier Abrahamsen.

Abrahamsen sier de er tvunget til å tilpasse produksjonen til markedet.

– Vi nærmer oss slutten av permitteringstiden for våre medarbeidere i Agder, og dessverre har vi ikke grunnlag for å gjenopprette driften. Slik markedet er nå er det ikke økonomisk bærekraftig, forklarer Abrahamsen.

Fabrikken i Moelv vil håndtere salget som ellers ville gått ut fra avdelingen i Agder. Moelven Limtre vil fremdeles ha salgsrepresentant i regionen. 

Samarbeid med NAV

Beslutningen om nedleggelsen ble tatt på et styremøte i formiddag, og Moelven har hatt informasjonsmøte med medarbeiderne på avdelingen i Agder. Selskapet har kontaktet NAV med tanke på bistand for de som blir rammet av nedleggelsen. 

– Vi har god dialog med de tillitsvalgte i denne krevende prosessen, og samarbeider med NAV for at kollegaene våre får den hjelp de trenger til å finne ny arbeidsgiver, sier Abrahamsen.

Kilde: Pressemelding fra Moelven.

KLIKK for alle artikler i Konkurser nedbemanning permitteringer.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
«Helge Ingstad“: Vaktsjefen anker dommen
Sterk start på året for Jotun
Kimek-fristen utløper i dag: 80 kan bli sagt opp
Oljeselskapet ConocoPhilips snuser på havvind
Kongsberg Gruppen og TGS inngår samarbeid
Tildeling av kontrakt for understell på Munin
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093