23948sdkhjf

Alcoa-kontrakt gir flere ansettelser hos Storvik

Storvik har vunnet en stor kontrakt med Alcoa Mosjøen. Det betyr ikke bare at arbeidsplasser er sikret, men at det rom for å øke bemanningen også.

Alcoa skal øke produksjonskapasiteten ved aluminiumsverket i Mosjøen, og det er her Storvik kommer inn i bildet.

Det er ikke en, men flere kontrakter som Storvik er blitt tildelt fra Alcoa Mosjøen.

- Stolte og ydmyke

– Vi er ydmyke og stolte over at Storvik er valgt som leverandør. Samtidig er vi svært motiverte for å sikre at prosjektene leveres til høyeste standard og innenfor tidsrammen som er satt sier konsernsjef Stein Kjartan Vik til avisa Helgelendingen.

Storvik har allerede flere driftsavtaler med Alcoa, og den nye kontrakten, som Storvik karakteriserer som betydelig, er en prosjektavtale.

I en pressemelding fra Alcoa Mosjøen går det fram at leveransene er spesielt knyttet opp til en komplett ombygging av nærmere 8000 anodeåk, noe som er regnet som en stor og kompleks oppgave siden disse er i kontinuerlig bruk i produksjonen av aluminium.

Tresifret millionbeløp

Til sammen utgjør hele prosjektporteføljen som Storvik har med Alcoa et tresifret millionbeløp.

Vik kan videre avsløre at den nye kontrakten med smelteverket i Mosjøen, betyr at Storvik også må se seg om etter nye kolleger. Om kort tid skal de 11 ansatte i Mosjøen få 10 nye faste medarbeidere. I tillegg vil det være behov for midlertidige innleide i løpet av prosjektperioden.

Flere kontrakter: Alcoa Mosjøen skal øke produksjonskapasiteten, og har tildelt Storvik flere kontrakter. Foto: Alcoa Norway

- På det meste vil det være rundt 40 personer involvert i prosjektet, sier Vik til Helgelendingen. Han legger til at avtalen vil føre til at det drypper en god del på underleverandører også.

Utvidelsesplaner

Storvik gjør det bra om dagen, ikke minst takket være oppdragene for Alcoa. I 2020 flyttet bedriften i Mosjøen inn i nye lokaler, og selskapet har sikret seg opsjon for ytterligere sju mål tomt. Det betyr at Storvik planlegger en ytterligere utvidelse av virksomheten i Mosjøen.

Også Alcoa er fornøyd med avtalene som er underskrevet.

– Vi ser fram imot å fortsette samarbeidet med Storvik. Vekstinvesteringen til Alcoa Mosjøen er et betydelig prosjekt som vil ha positive ringvirkninger på hele Helgeland og gjøre Alcoa mer robust for framtiden, sier verksdirektør ved Alcoa Mosjøen, Roy Hammer, i pressemeldingen.

Kilde: Helgelendingen

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11