23948sdkhjf

ABB får teknologipris for Onboard DC Grid

ABBs nye system for likestrømsdistribusjon av kraft for olje- og gassrelaterte fartøyer mottar en teknologipris under verdens største oljemesse, Offshore Technology Conference i Houston.
På den nettopp avsluttede oljemessen I Houston vant ABB den høythengende utmerkelsen ‘New Technology Award’ for sin nye og banebrytende Onboard DC Grid-teknologi.

Onboard DC Grid fordeler strømmen til forbrukerne gjennom én felles likestrømskinne, noe som fører til betydelige energibesparelser, fordi man kan regulere hastigheten på generatorene etter behov og på den måten optimalisere drivstofforbruket. Systemet eliminerer også behovet for plasskrevende fordelingstavler og fremdriftstransformatorer. Kombinert med større fleksibilitet når det gjelder systemutforming, frigjør dette både plass og dødvekt for mer nyttelast.

Plattform- og forsyningsfartøyet «Dina Star» som ble bygget for Myklebusthaug Offshore på Kleven verft i vinter ble det første fartøyet som tok i bruk den nye likestrømsteknologien til ABB, hvor en stor del av utviklingen har foregått i Norge.

- Vi synes det er hyggelig å bli satt pris på under verdens største oljemesse, hvor alle de største selskapene i offshorebransjen deltar, både oljeselskaper og leverandørindustri. Dette er et bevis på at vi har lyktes med vår satsing på Onboard DC Grid mot en bransje som i stadig større grad er på jakt etter kostnadseffektiv og miljøvennlig teknologi, sier leder for ABBs marinevirksomhet i Norge, Sindre Sætre.

For å være kvalifisert til å motta prisen må man oppfylle flere kriterier: Teknologien kan ikke være mer enn to år gammel, den må være banebrytende, beviselig fungere, være av generell interesse for bransjen og ha tydelige fordeler sammenliknet med eksisterende teknologi, som for eksempel drivstoffbesparelser.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kantret båt i Skottland var bygget i Norge
81 mister jobben hos Norautron
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
Norsk Metallgjenvinning: Vi sorterer ofte metallemballasje feil
Overtar stafettpinnen i Ege-Gruppen
Fjord Base får britiske eiere
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.179