23948sdkhjf

Glencore Nikkelverk er Norges smarteste industribedrift 2022

På Industrikonferansen i Colosseum Kino 9. mai fikk Glencore Nikkelverk prisen som viser at de er Norges smarteste industribedrift 2022. Statssekretær Elisabeth Sæther i Olje- og energidepartementet overrakk prisen.

– Alle de tre finalistene, Glencore Nikkelverk AS, Mustad Autoline AS og Rolls-Royce Electrical Norway AS, kjennetegnes av innovative løsninger med bruk av ny teknologi og digitalisering, kombinert med et stort engasjement for miljø og bærekraft. Finalistene representerer det beste av norsk industri og er gode eksempler på hvordan innovasjon og bærekraft kan gå hånd i hånd for å skape en bedre fremtid for oss alle, sier Torger Reve, juryleder og professor emeritus Handelshøyskolen BI.

Det grønne skiftet

Vinneren er en teknologibedrift med en sterk historie om innovasjon og fokus på miljøvennlig produksjon. Etablert i Kristiansand i 1910, er selskapet i dag anerkjent som et av verdens mest effektive og bærekraftige raffinerier. Med en årlig produksjonskapasitet på 94 000 tonn Nikkel, 30 000 tonn Kobber og 5200 tonn Kobolt, har selskapet etablert seg som en ledende aktør i bransjen. Bedriften var også en av finalistene i 20021.

– Årets vinner er et etablert industriselskap som har klart å utnytte avanserte teknologi- og digitaliseringsløsninger og blitt en sterk bidragsyter til det grønne skiftet, sier Torger Reve. Forskning og utvikling sammen med kontinuerlig nye forbedringsprosesser, har gjort at de i dag fremstår som en bedrift som nærmest gjør alt riktig. Resultatet er en produktivitet som tåler norsk kostnadsnivå og en produksjon som har verden som sitt marked.

En ledestjerne på Sørlandet

– Juryen er imponert over selskapets klare fremtidsplaner, hvor resirkulering av råvarer er ett av satsningsområdene. Selskapet er unikt i hvordan de deler sin kompetanse med andre bedrifter og fremstår som en ledestjerne for prosessindustrien på Sørlandet, fortsetter juryleder Torger Reve.

En viktig del av selskapets miljøstrategi er å gjenvinne og gjenbruke spillvarme. Gjennom et samarbeid med Agder Energi Varme utnyttes spillvarme fra Glencore Nikkelverk i et fjernvarmeanlegg i Kristiansand. Dette gir en betydelig reduksjon i utslipp og er nok et eksempel på selskapets engasjement for å bidra til en mer bærekraftig fremtid.

– Vi er utrolig stolte over å bli kåret til Norges smarteste industribedrift. Vi jobber systematisk med prosessutvikling og teknologi for å bli mer effektive og øke kvaliteten i produktene våre og for å resirkulere råvarer. Kontinuerlig videreutvikling er avgjørende og vi skal bli enda smartere og mer effektive, sier adm. direktør i Glencore Nikkelverk, Nils Gunnar Gjelsten.

Kilde: Smartinustri.no

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079