23948sdkhjf

Troms Offshore Supply Group solgt for 2.3 milliarder

Det amerikanske rederi Tidewater kjøper Troms Offshore Supply.
Kjøpesummen for det nordnorske rederi, med hovedkontor i Tromsø er på 2,3 milliarder.

Troms Offshore opererer i dag en flåte bestående av 10 skip, og har to skip under bygging med forventet levering i andre kvartal 2013 og første kvartal 2014. Tidewater er til sammenligning verdens største offshore-skipsrederi med en flåte på 300 skip. Selskapet har sitt hovedkontor i New Orleans.

- Vi ser frem til å bli med i Tidewater-gruppen. I Troms Offshore har vi bygget opp en sterk posisjon i Norge og Storbritannia med moderne skip som arbeider i krevende forhold, herunder de arktiske. Denne transaksjonen er en anerkjennelse av strategi, fokus og kompetanse levert av våre ansatte i hele flåten og på land. At vi nå blir en del av et virkelig globalt selskap med en verdensomspennende kundebase, ressurser og infrastruktur gir oss nye attraktive muligheter, sier administrerende direktør Mårten Lunde i Tromsø Offshore.

President og CEO i Tidewater, Jeffrey M. Platt, sier om oppkjøpet:

- For Tidewater er det viktig å betjene våre kunder på global basis. Troms Offshore vil bidra til dette, gjennom sin ledergruppe, sine landansatte, sjøfolk og flåte. Plasseringen av Troms Offshore i Nord-Norge representerer en unik inngang til det norske markedet, inkludert Barentshavet, Grønland og andre kaldtvanns-markeder. Teamet i Troms Offshore vil bidra til å styrke Tidewater, samtidig som vi vil gi Troms Offshore økonomisk støtte og andre ressurser så de kan konkurrere effektivt i sine kjernemarkeder.
Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
Kantret båt i Skottland var bygget i Norge
81 mister jobben hos Norautron
RENAS etterlyser prioritering av kritiske råmaterialer
Norsk Metallgjenvinning: Vi sorterer ofte metallemballasje feil
Overtar stafettpinnen i Ege-Gruppen
Fjord Base får britiske eiere
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.11