23948sdkhjf

Norwegian Electric Systems kjøper Undheims Systems

Norwegian Electric Systems (NES) har blitt enige om avtalevilkårene om å kjøpe Undheim Systems AS, som er en leverandør av dynamiske posisjoneringssystemer (DP) for skip.

Det planlagte teknologioppkjøpet er et strategisk grep som akselererer HAV Groups planer om å tilby digital funksjonalitet som møter det globale maritime markedets behov for beslutningsstøtte og autonome skipoperasjoner.

– NES tilbyr allerede digital beslutningsstøtte til fartøy for å redusere driftskostnader og utslipp til luft. Ved å legge til DP-kapasitet i produktporteføljen vår, vil vi kunne tilby et enda mer komplett datadrevet og digitalt tjenestetilbud for kostnadseffektiv drift av fartøy. Videre får vi en viktig byggestein som kan bidra til å realisere ambisjonen om autonome skip, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i NES.

Leverandør av programvare for DP-operasjoner

Undheim Systems er en leverandør av programvare og systemdesign for DP-operasjoner. Undheim Systems AS har utviklet et svært fleksibelt og konkurransedyktig DP-system for fartøy av alle størrelser, inkludert små arbeidsbåter.

Hittil har Undheim Systems levert DP-systemer til omtrent 60 fartøy, inkludert fiskefartøy, arbeidsbåter og servicefartøy i oppdrettsindustrien og andre segmenter. Selskapet har en solid ordrebok for sitt DP-produkt, JPOS.

Undheim Systems er grunnlagt og eid av Stein Magnus Undheim, som er en velrennomert DP-ekspert i den maritime bransjen. Selskapet har hovedkontor i Egersund, Norge.

NES planlegger å integrere Undheim Systems sin spesialkompetanse og DP-teknologi i selskapets tilbud innen energidesign og smarte kontrollsystemer. NES har allerede et bredt produktutvalg av intelligente systemer for fartøynavigasjon, automasjon og kontroll, samt et kontor i Egersund som Undheim Systems-teamet vil flytte inn i.

Realisere autonome skip: - Med oppkjøpet av Undheim Systems får vi nå en viktig byggestein som kan bidra til å realisere ambisjonen om autonome skip, sier Siv Remøy-Vangen, administrerende direktør i NES. Foto: NES

Semi-autonom funksjonalitet

Ved å kombinere NES sitt intelligente navigasjonssystem, Raven INS, med Undheim Systems’ DP-teknologi, kan NES levere løsninger som kontrollerer fartøy i alle hastigheter og muliggjør semi-autonom funksjonalitet.

– Det er en svært spennende mulighet å kombinere NES sin fartøysnavigasjon med vår DP-teknologi. Kombinasjonen er en opplagt plug-and-play-løsning som vi kan tilby dagens fartøy, både for ombygginger og nybygg. I tillegg kan kombinasjonen være en viktig brikke på veien mot autonome fartøy. Levering av automatiske systemer for å legge til kai med ferger er et opplagt første skritt. Vi ser frem til å utforske disse og mange andre vekstmuligheter som en del av HAV Group, sier Stein Martin Undheim, administrerende direktør i Undheim Systems.

Kan tilby helintegrerte løsninger

– Mange kunder ber oss om å kombinere DP-systemer med vårt eget navigasjonssystem når vi leverer smarte kontrollsystemer til fartøy. Hittil har vi måttet gå til innkjøp av DP-systemer fra tredjepartsleverandører. Fremover kan vi tilby en helintegrert løsning. Det vil komme både HAV Group og kundene våre til gode, legger Remøy-Vangen til.

NES har hovedkontor i Bergen, med anlegg i Egersund og Ålesund, samt i Istanbul, Tyrkia.

Kilde: Pressemelding fra Norwegian Electric Systems

KLIKK for alle artikler i Oppkjøp og samarbeid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078