23948sdkhjf

Kabelprodusenten bygger Sveriges nest høyeste tårn

Det er ikke bare hos Nexans Halden man bygger nytt høyt tårn. Hos konkurrenten NKT, som produserer høyspentkabler, investeres det i høyspentfabrikken i Karlskrona.

Her forventer man at investeringen vil skape 500 nye arbeidsplasser ved fabrikken.

NKT investerer i et nytt kabeltårn som er beregnet til å være rundt 200 meter høyt, og dermed Sveriges nest høyeste tårn når det står ferdig i 2027.

Nordisk mesterskap i tårnbygging?

Nexans i Halden har også bygget et nytt tårn på 150 meter, og det er Norges høyeste bygg.

NKT investerer stort i sin virksomhet. I en pressemelding skriver selskapet at de investerer i økt kapasitet i sin fabrikk i Karlskrona, inkludert bygging av et nytt tredje kabeltårn. Investeringsanslagene NKT vil skape mer enn 500 nye arbeidsplasser når utvidelsene settes i drift som planlagt fra 2027.

Det skriver metal-supply.se.

Fornybar energi

– Den globale overgangen til fornybar energi øker stadig etterspørselen etter høyspentkabler, og med investeringene tar vi et viktig steg for å sikre fortsatt vekst i NKT. Med investeringene opprettholder vi vår ledende posisjon i høyspentmarkedet og skaper ytterligere kapasitet for flere prosjekter med både nye og eksisterende kunder. Samtidig er jeg glad for at vi fortsetter å investere i Sverige, øker eksporten av kabelteknologien vår og skaper enda flere lokale arbeidsplasser både i Karlskrona og Sverige, sier Claes Westerlind, plassleder for fabrikken i Karlskrona.

Kilde: Metal-supply.se

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109