23948sdkhjf

Stålverkstomta på Jørpeland: Kan bli boliger der

Selv om Nordic Roads har startet opp smelting av stål ved gamle Jørpeland Stålverk, ligger fortsatt flere bygninger døde tilbake etter at stålverket ble lagt ned i fjor.

Nå har Norconsult på vegne av grunneierne laget et forslag til hvordan man kan bruke tomtearealet, som har en størrelse på 10 til 123 fotballbaner.

Det er Stavanger Aftenblad som skriver dette.

Flere arbeidsplasser

Boliger, industri og småbåthavn er noe av det som foreslås fra grunneierne.

Et av hovedpoengene i Norconsults undersøkelse er at Strand kommune og Jørpeland by trenger flere arbeidsplasser, og det legger man til rette for i forslaget.

Og for å huse arbeidstakerne trengs boliger, og det er også lagt inn en stor høyde for i forslaget, særlig ned mot sjøen.

Positiv: Nordic Roads har gjenopptatt noe av stålverkets smelting, og stiller seg positiv til de nye foreslått planene. Foto: Nordic Roads

- Kan sikkert kombineres

Nordic Roads har siden februar i år drevet smelteverk i de gamle lokalene. Han sier at de har hatt dialog med grunneierne og er inneforstått med planarbeidet.

-Dette kan helt sikkert kombineres. Vi er leietakere og interessert i å løse ut vår del av eiendommen. Generelt trenger Jørpeland arbeidsplasser, sier Egeland, som selv har spilt inn forslag om havbruk på land i Botne og et nytt næringsområde på Leite, sier Peder Egeland i Nordic Roads til Aftenbladet.

 

Kilde: Stavanger Aftenblad

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.218