23948sdkhjf

Han blir Aarbakkes nye sjef

Gründer Inge Brigt Aarbakke trapper ned, og inn kommer Håkon Oma som ny adm. dir. for Aarbakke AS.

Lederbyttet ble gjort kjent på et allmøte torsdag.

Inge Brigt Aarbakke skal gå over i en stilling som forretningsutvikler i Aarbakke-konsernet.

Jobbet hos Aarbakke i 13 år

Det er ingen nykomling i Aarbakke-systemet som nå tar over som adm. dir. Håkon Oma (36) har vært ansatt i selskapet siden 2010, først som innkjøper, og deretter som selger og salgssjef for Supply Chain. Det siste året har han vært nestleder i Aarbakke AS, skriver Jærbladet.

Oma er ydmyk og stolt over å få tilliten som ny adm. dir. Han er imidlertid klokkeklar på at han alene ikke kan utvikle selskapet videre, og at dette skjer i samarbeid med de ansatte, som han roser opp i skyene.

- Ansatte viktigste ressurs

- Sammen med de ansatte, som er vår viktigste ressurs, skal vi bygge Aarbakke-kulturen videre. Vi skal bli enda sterkere i eksisterende og nye markeder, sier han til lokalavisa.

I en pressemelding fra Aarbakke går det fram at Oma har visst at denne dagen ville komme en god stund. Han tiltrådte som ny adm. dir. i går.

Aarbakke selv er sikkert på at Oma er rette mann til å lede konsernet videre.

– Jeg er 100 prosent sikker på at dette vil gjøre Aarbakke AS enda bedre. Det er viktig for meg at Håkon gjør dette på sin måte, jeg skal ikke vær en sjuende far i huset, sier han, og legger til at han selv ikke skal bli noen sjuende far i huset.

Vært leder siden 1981

Inge Brigt Aarbakke har ledet Aarbakke siden 1981.

– Han har lagt grunnlaget for det Aarbakke er i dag – ledende i sin bransje. Sammen med alle sine ansatte og en solid medeier i Westco, har han rigget bedriften for fremtiden. Aarbakke har bygget en kultur der humor, vinnerkultur, kunnskap og nytenkning har vært de viktigste verdiene, heter det en i pressemelding fra selskapet.

Med lagbygging har det blitt mye samspill og glede, noe som har gjort at bedriften har stått støtt, både i oppturer og nedturer.

Blir ikke pensjonist

Inge Brigt trer ikke inn i pensjonistenes rekker – tvert imot.

– Han vil alltid være grunnlegger av Aarbakke slik vi kjenner det i dag, og vil fortsatt være en viktig kulturbærer. Nå vil hans fokus rettes mot forretningsutvikling og styrearbeid i alle bedriftene i Aarbakke-familien, heter det videre.

Selskapene i Aarbakke-familien er Ignos, Arctic Steel, Aarbakke Edge og Aarbakke Innovation.

 

Kilde: Jærbladet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08