23948sdkhjf

Aker Solutions er tildelt ytterligere Moho-utfyllingsbrønner av TotalEnergies

Aker Solutions har blitt tildelt en betydelig kontrakt av TotalEnergies for å levere sine dypvannsstandard Subsea Production Systems for ytterligere tre utfyllingsbrønner knyttet til Moho Nord-feltet i Republikken Kongo.

Aker Solutions vil levere sine standard og konfigurerbare produksjonssystemer for dypvann undervannsproduksjon (SPS), inkludert undersjøiske juletrær (XMT), kontrollsystemer, brønnhoder og relaterte tilknytnings- og distribusjonssystemer for Moho Nord-feltet. Driften vil starte direkte, med endelige leveranser planlagt i første kvartal 2025.

Mer enn halvparten av Kongos oljeproduksjon

Moho-feltet representerer mer enn halvparten av Kongos oljeproduksjon, og Aker Solutions har vært til stedet i feltet siden 2013. Med denne prisen fortsetter Aker Solutions en langvarig tilstedeværelse i Vest-Afrika samtidig som den leverer sin standardiserte dypvannsteknologi, noe som øker Mohos potensial. Denne utviklingen utdyper også de eksisterende teknologiske og kommersielle båndene mellom Aker Solutions og TotalEnergies.

- Vi er glade for å fortsette vårt langvarige forhold til TotalEnergies. For Moho Infills vil vi levere TEP Congo med dypvannsversjonen av vår standard og konfigurerbare SPS-teknologi, og utnytte vår suksess med standardisering og industrialisering. Denne standardiserte dypvannsteknologien kombinerer flere fordeler for operatørene, inkludert kortere ledetider, mer fleksibilitet og økt konkurranseevne – essensen av standardisering og redusert karbonavtrykk, takket være designet, sier Maria Peralta, konserndirektør og leder for Aker Solutions' subsea-virksomhet.

Verd mellom 0,5 og 1,5 milliarder

Kontrakten vil bli bokført som ordreinngang i andre kvartal 2023 i Subsea-segmentet.

Aker Solutions definerer en betydelig kontrakt som mellom 0,5 og 1,5 milliarder kroner.

Om feltet

Moho Nord er et dypt offshore oljeprosjekt som ligger 75 kilometer utenfor den kongolesiske kysten og på 750 til 1200 meters dyp. Det kom i produksjon i mars 2017, og er det største oljeprosjektet som noen gang er gjennomført i Republikken Kongo. TotalEnergies er operatøren av feltet (53,5 %), med partnere Chevron (31,5 %) og Société Nationale des Pétroles du Congo (15 %).

 

Kilde: Pressemelding fra Aker Solutions

KLIKK for alle artikler i Kontrakter og oppdrag.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125