23948sdkhjf

Steinkjer Mekaniske landet sin største kontrakt noensinne

Kontrakten er verd 10-talls millioner, og oppdragsgiver er papirfabrikken MM FollaCell.

Kontrakten går blant annet ut på å levere 100 tonn med stål som blant annet skal bli til byggestål, trappetårn rundt en ny papirpresse hos MM FollaCell, skriver Trønder-Avisa.

Flyttet

Som følge av denne store kontrakten har Steinkjer Mekaniske måtte se seg om etter større, bedre og mer egnede lokaler. Nå har bedriften flyttet inn i disse nye lokalene, og når lokalavisa er på besøk ligger deler av trappetårnet i produksjonshallen.

Den store plassen i det nye bygget ser stort nok ut, men daglig leder Jan Helge Svarva er mer usikker på om han får tak i nok fagfolk, for det er det mangel på i Norge.

I de nye lokalene kan det nemlig jobbe 35 til 40 ansatte på en gang, så det er god plass, men så var det dette med å skaffe kvalifisert arbeidskraft da.

Kamp om fagfolk: Å få tak i kvalifisert fagfolk er en stor utfordring for Steinkjer Mekaniske. Foto: Steinkjer Mekaniske

Kamp om kvalifiserte fagfolk

- Vi kunne sikkert tatt imot 10 ansatte om de dukket opp på døra her, men det er viktig at de er sertifiserte, godtkjent og har papirene i orden. Vi jobber jo med ting som er sertifisert og godkjent, og da må det være sertifiserte folk som legger hver sveis og vi må kunne dokumentere alt, sier den daglige lederen til lokalavisa, og legger til at de er det dessverre ikke mange av.

I fjor bikket bedriften 50 millioner kroner i omsetning. Ifølge Proff.no  har Steinkjer Mekaniske 41 ansatte. Bedriften driver med mekanisk produksjon, metallbearbeiding og overflatebehandling, og leverer til ulike typer industri, landbruk og bygg og anlegg.

Kilde: Trønder-Avisa

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
BKS sikrer ny kontrakt for Norsk Hydro på Husnes
Astrups markedsrapport: God tilgang på materialer og nytt bunnivå for kronen
Aker Solutions og Aker BP forlenger rammeavtale
Mener Green Yard Kleven bryter HMS-regelverket
Melkøya-lekkasjen skal granskes
Tegnet storkontrakt med verdens største offshorerederi
Andre Nordiske Medier

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.203