23948sdkhjf

Peab bruker SSABs Zero-stål

Peab er det første byggefirmaet som bruker SSAB Zero, et nytt resirkulert stål produsert uten fossile utslipp.

SSAB og Peab utvider samarbeidet til også å omfatte leveranser av SSAB Zero, som er basert på resirkulert stål og fossilfri energi, og produsert uten fossile utslipp.

 Peab planlegger å bruke rundt halvparten av det opprinnelige leveringsvolumet på 300 tonn til mikropeler i fundamenter, og den andre halvparten i byggeprosjekter allerede i år. Samlet sett vil Peab være det første byggefirmaet i verden som bruker SSAB Zero.

Styrker det felles arbeidet

Avtalen styrker ytterligere Peab og SSABs felles arbeid for å skape løsninger for reduserte karbonavtrykk i bygge- og eiendomsbransjen, som står for cirka 20 prosent av de totale CO2-utslippene i Sverige. Den primære årsaken til CO2-utslipp fra Peabs virksomhet er bruk av ulike materialer, som stål, i produksjonen. Peab har et overordnet miljømål om å være klimanøytral senest i 2045 – med et mål om å redusere karbondioksidintensiteten til tilførsler med 50 prosent innen 2030.

– Det er fantastisk at vi nå kan legge til SSAB Zero som et nytt stålprodukt til vår nullutslippsfamilie, ettersom det gjør oss i stand til både å møte kundenes etterspørsel tidligere og ta enda et skritt mot å redusere klimaendringene. Vi ser frem til å utdype partnerskapet vårt med Peab ved å bringe SSAB Zero til byggebransjen, sier Thomas Hörnfeldt, leder for bærekraftig virksomhet i SSAB.

- Klimaet lar ikke vente på seg

– Klimaet lar ikke vente på seg. I Peab tar vi ansvar for vår miljøpåvirkning gjennom hele verdikjeden, gjennom hele livssyklusen. Ambisjonen er å jobbe bærekraftig på alle måter for derved å redusere virksomhetens miljø- og klimapåvirkning. Vi har et stort ansvar i byggebransjen og ved å bruke SSAB Zero kan vi bidra til å nå målet om å bli klimanøytrale i 2045. Det er en milepæl ikke bare for Peab men for hele bransjen, sier Elisabet Stadler, miljøsjef Peab.

Kilde: Pressemelding fra SSAB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094