23948sdkhjf

Tøffe tider for NorDan

NorDan har fått møte den brutale virkeligheten med koronapandemi, flom, økte strøm- og råvarepriser. Men har kommet seg gjennom det.

Men adm. dir. Trond Magnar Unhammer i NorDan tror også 2023 blir et tøft år, ikke minst som følge av krigen i Ukraina og en svært tøff start på året for norsk bygg- og anleggsbransje.

Samarbeid med Hydro

Vindus- og dørprodusenten NorDan har holdt det gående i snart 100 år, og inngikk for en tid tilbake samarbeid med Hydro Buildings System, som har ført til at NorDan har kuttet 290 tonn CO2-utslipp på Hel Aluminiums produkter.

Unhammer forteller til avisa Agder at ordreinngangen for 2023 så lys ut, men så kom utfordringene på rekke og rad, og han tror derfor at inneværende år blir tøft. Likevel kom Moi-bedriften godt ut av 2022.

Roser de ansatte

– På tross av alt av utfordringer, ble det vist en enorm vilje og det ble lagt en stor innsats blant de ansatte. De ansatte jobbet utrolig godt og effektivt. Summen av det gjør at vi igjen kan si vi fikk et rekordår. Resultatet ble på nærmere 2 milliarder for alle bedriftene i Norge, sier den daglige lederen til avisa.

2023 kan også bli et tøft år fordi markedet for nybygg er i endring med en sterk nedgang. Unhammer kan fortelle at ved noen av selskapets fabrikker er det gått ned til firedagers uke, og at man har gått gjennom ulike scenarier og sett på forskjellige tiltaksplaner.

Optimistisk: Daglig leder i NorDan, Trond Magnar Unhammer, er optimistisk med tanke på at markedet vil bedre seg. Foto: NorDan

Optimistisk for framtiden

-Men så langt er ingen blitt permittert, sier Unhammer, som legger til at det er ekstra fokus på økt salg. Han tror videre at det vil komme bedre tider og at markedet vil ta seg opp igjen.

– Vi har lagt tydelige investeringsplaner for alle våre fabrikker, fordi vi vet markedet vil komme tilbake. Når det skjer skal vi stå klare for å kjøre for fullt igjen, sier han optimistisk.

100 år: NorDan har holdt på i snart 100 år. Her fra hovedkontoret i Moi i Rogaland. Foto: NorDan

NorDan ble grunnlagt på Moi i Rogaland i 1926, og er i dag en betydelig produsent av dører og vinduer i Europa. Konsernet har i 2023 totalt 12 fabrikker, 32 salgskontor, ca. 2 300 medarbeidere og en omsetning på ca. 4,7 milliarder kroner.

Kilde: Agder

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094