23948sdkhjf

Økte kostnader påvirker Aker Solutions kvartalsregnskap

Selv om både driftsinntekter og ordrereserver er større enn i tilsvarende kvartal i fjor, så betyr økte utgifter at overskuddet er mindre i år.
Aker Solutions nettopp offentliggjorte Kvartalsregnskapet viser driftsinntekter på 11,1 milliarder kroner i første kvartal 2013, sammenlignet med 9,8 milliarder kroner i første kvartal 2012. Resultat før renter, skatt, avskrivninger og amortiseringer (EBITDA) endte på 868 millioner i kvartalet, mot NOK 1.040 millioner i tilsvarende periode året før.

Resultatet er påvirket av økte kostnader på rundt 70 millioner kroner på Ekofisk Zulu plattform prosjektet. I tillegg ble det et tap på den kabelproduserende enheten på 63 millioner kroner etter nedskrivninger på flere prosjekter. Samtidig ble det tap på 54 millioner kroner i forbindelse med inaktivitet på skipene Aker Wayfarer og Skandi Aker.

Gode langtidsutsikter
Ordrereserven nådde ny rekordhøyde på NOK 71.7 milliarder ved utgangen av kvartalet, en økning på 67 prosent fra ett år tidligere.
Ordrereserve ble styrket av nye kontraktstildelinger innen subsea-produksjonssystemer i viktige markeder som Brasil, Vest-Afrika og Norge. Ordreinngangen i 1. kvartal ble på hele 25,5 milliarder kroner.

Etterspørselen etter Aker Solutions 'produkter og tjenester er fortsatt stor i de fleste regioner. Anbudsaktiviteten er også god, skriver selskapet i en pressemelding.

- Den langsiktige trenden i vår primærmarkeder er positive, sier styreleder Øyvind Eriksen i Aker Solutions.

- Samtidig har vi nylig sett at noen kunder bruker lengre tid på avgjørelsene i forbindelse med tildeling av kontrakter. Dette gjør det vanskeligere å forutsi den kortsiktige markedsutviklingen, sier han.

Aker Solutions forventer inntjeningen blir høyere i tredje og fjerde kvartal 2013 sammenlignet med samme kvartal i fjor. Forventningene er delvis basert på forventet kontraktstildelinger, spesielt innenfor subsea-området.
Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079