23948sdkhjf

Hydro investerer i batteriteknologiselskapet E-magy

Hydro investerer EUR 5M i det nederlandske teknologiselskapet E-magy – et fremoverlent selskap som utvikler silisiumanodematerialer for fremtidige batterigenerasjoner.

Investeringen styrker Hydros portefølje innen teknologiutvikling og anodematerialer.

– Tilgangen til bærekraftige råmaterialer er det største hinderet for grønn omstilling i Europa. Samtidig er behovet for bedre batterikapasitet en utfordring for hele bilindustrien. E-magy er et lovende teknologiselskap som adresserer begge problemer gjennom teknologi for neste generasjons batterier. Deres silisiumbaserte anoder vil styrke tilgangen på batterimaterialer i Europa, og øke energitettheten i elbilbatterier, sier Morten Halleraker, leder for Hydro Batteries.

Bærekraftig batteriindustri

Forretningsenheten Hydro Batteries har som mål å utvikle en ny bærekraftig batteriindustri i Europa, gjennom aktive investeringer i batteriverdikjeden.

E-magy har utviklet et silisiummaterial med en nano-porøs struktur, til bruk i batterianoder. Silisiumanoder gir opp mot 40 prosent høyere energitetthet i litium-ionbatterier, sammenlignet med dagens standardløsninger. Dette åpner for lengre kjørerekkevidde til en lavere kostnad, mer kompakte bilmodeller og høyere ladehastighet enn i dagens elbiler.

Silisium er et lovende alternativ som råmateriale i batterianoder, på grunn av høy tilgjengelig og potensiale for høy energitetthet. Sammenlignet med grafitt, er energitettheten i silisium ti ganger høyere. E-magys silisiummateriale er også kompatibelt med eksisterende produksjonsprosess for batterier, noe som gjør det til et lovende produkt for kommersiell produksjon til for neste generasjons batterier.

Bidra til økt grønn energiomstilling

– Utviklingen av ny batteriteknologi vil bidra til å øke takten i den grønne energiomstillingen. Derfor er vi spent og glad for å kunne støtte E-magy med kapital til utvikling, men også vår industrielle kunnskap og kapasitet, sier Halleraker.

E-magy har sikret EUR 15 millioner i denne Serie A finansieringen, med ekstra EUR 5.5 millioner i subsidier fra Dutch National Growth Fund. Hydro er hovedinvestor, og investerer sammen med et nederlandsk konsortsium, som inkluderer Invest-NL og Rubio. Eksisterende eiere, SHIFT Invest og PDENH, deltar også i kapitalinnhentingen. Finansieringen skal bidra til å skalere opp pilotproduksjon og kundekvalifikasjon, og dermed forberede fullskala industriell produksjon. 

Kilde: Pressemelding fra Hydro

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109